
Wat maakt Disco swingender dan andere digitale leerplatformen?
Naast de standaardfunctionaliteiten die je van een hedendaags digitaal platform mag verwachten, heeft Disco nog heel wat meer te bieden.

Je eigen boekenplank
Leerlingen beschikken over hun eigen boekenplank. Daar vinden ze eerst en vooral hun digiboeken terug. De leerkracht kan er ook eigen lesmaterialen delen. Denk aan werkbladen, een leestekst, … Een grote troef bij afstandsonderwijs! Dat het digitaal delen van documenten ook goed is voor onze ecologische voetafdruk is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Adaptieve oefeningen
Oefenen je leerlingen op Disco, dan oefenen ze volledig op hun niveau. Merkt het systeem dat een leerlingen een oefeningenreeks niet aankan, dan zal het automatisch oefeningen van een lagere moeilijkheidsgraad aanbieden. Ook het omgekeerde is waar: raast een leerling als een sneltrein foutloos door een oefeningenreeks, dan zal het niveau van de oefeningen automatisch verhoogd worden. Ideaal om te differentiëren in een heterogene klasgroep.

Dashboard met analytics
Je leerlingen oefenen volop op Disco, dan wil je natuurlijk ook weten hoe ze scoren. Via het dashboard heb je een duidelijke kijk op de resultaten en vooruitang van individuele leerlingen. Je volgt hen gemakkelijk op en grijpt in indien nodig. Daarnaast kun je de resultaten en bijhorende analyses ook raadplegen op klasniveau. Handig!

Ik weet, ik weet wat jij niet weet
Met Disco kiezen we er bewust voor niet in te zetten op gamification. Wel gaan we voor een beloningsmechanisme in de vorm van boeiende en leuke weetjes uit de Superslimme weetjesboeken van Mathilda Masters. Want die prikkelen alle leeftijdsgroepen. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste gsm één kilogram woog, dat een kat sneller rent dan Usain Bolt of dat astronauten in een stofzuiger plassen? Des te meer leerlingen oefenen op Disco, des te meer te gekke weetjes kunnen ze verzamelen!