FAQ2021-11-09T10:46:20+00:00

Basisonderwijs

Leerkrachten – Stappenplan 1: Ik werkte eerder al met knooppunt2021-11-21T13:40:50+00:00
 1. Maak een account aan
  Je ontving een e-mail met een voorlopig wachtwoord. Meld je aan in Disco en geef het voorlopig wachtwoord in. Onmiddellijk wordt gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen. Kies een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Nadat je nieuw wachtwoord werd ingesteld, ben je lid van Disco als losse gebruiker. Dit wil zeggen dat je binnen Disco niet gekoppeld werd aan een school. Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de rode knop ‘Leerkracht’ om je aan te melden. 
 2. Word lid van een school
  Neem contact op met je ICT-coördinator en vraag om je aan de school toe te voegen als bestaande gebruiker. Vermeld dat je al met knooppunt werkte en geef ook het e-mailadres door waarmee je al een account hebt in Disco.
 3. Aanmelden
  Ben je lid van een school? Log je dan steeds in via www.disco-averbode.be en kies daarbij voor ‘Leerkracht’.  
 4. Activeer je lesmateriaal
  Van zodra je bent ingelogd, krijg je onder ‘Mijn lesmateriaal’ rechts een rood kader te zien waarin je een code kan toevoegen. Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal naar het lege veld en klik op ‘Activeren’.  
 5. Word lid van een klas
  Ben je nog geen lid van een klas, vraag dan aan je ICT-coördinator om je aan de juiste klassen toe te voegen. Ben je lid van een klas? Van zodra je bent ingelogd, kies je voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan om een overzicht te zien van de klassen waarvan je lid bent.  

Open een oefenreeks en controleer of het onderdeel ‘Leerkracht’ inderdaad zichtbaar is na het doorlopen van bovenstaande stappen. Ondervind je problemen? Contacteer ons via klantendienst@uitgeverijaverbode.be en vermeld in het onderwerp ‘DISCO’. 

Leerkrachten – Stappenplan 2: Ik ontving een uitnodiging van mijn ICT-coördinator om lid te worden van een school in Disco2021-11-15T17:59:26+00:00
 1. Activeer je account
  Accepteer de uitnodiging om lid te worden van je school via de e-mail die je hebt ontvangen. Klik hiervoor op de link in de mail om je aan te melden en log je in met je tijdelijk wachtwoord. Onmiddellijk wordt gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen. Kies een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. LET OP: Wil je graag gebruik maken van de boekenplank, analytics en de chatfunctie? Volg dan zeker de onderstaande stappen. 
 2. Aanmelden
  Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de rode knop ‘Leerkracht’ om je aan te melden. 
 3. Activeer je lesmateriaal
  Van zodra je bent ingelogd, krijg je onder ‘Mijn lesmateriaal’ rechts een rood kader te zien waarin je een code kan toevoegen. Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal naar het lege veld en klik op ‘Activeren’.  
 4. Word lid van een klas
  Ben je nog geen lid van een klas, vraag dan aan je ICT-coördinator om je aan de juiste klassen toe te voegen. Ben je lid van een klas? Van zodra je bent ingelogd, kies je voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan om een overzicht te zien van de klassen waarvan je lid bent.  
 5. Koppel de juiste licenties aan je klassen 
  Van zodra je bent ingelogd, kies dan voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan. Klik op het blauwe potloodje rechts naast de klasnaam. Klik vervolgens op het onderdeel ‘Licenties’. Typ de beginletters van de naam van je methode in het lege vak onder ‘Licenties toevoegen’, selecteer de licentie die overeenkomt met je lesmateriaal en klik vervolgens op ‘Licentie toevoegen’.  Selecteer de licentie voor elke klas waarin met het lesmateriaal gewerkt wordt.  

Van zodra de licentie werd toegevoegd, is het mogelijk om te werken met de boekenplank en de analytics. Vanaf nu is voor jou en jouw leerlingen ook de chatknop zichtbaar op een oefenpagina. Open een oefenreeks en controleer of het onderdeel ‘Leerkracht’ inderdaad zichtbaar is na het doorlopen van bovenstaande stappen. Ondervind je problemen? Contacteer ons via klantendienst@uitgeverijaverbode.be en vermeld in het onderwerp ‘DISCO’.  

Leerkrachten – Stappenplan 3: Ik ontving geen uitnodiging per mail en wens een account aan te maken in Disco2021-11-23T08:31:53+00:00
 1. Maak een account aan
  Surf naar www.disco-averbode.be en kies voor: ‘Maak hier een account aan’. Vul de gevraagde velden in en kies hierbij een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Klik vervolgens op ‘Account aanmaken’. Je bent nu lid van Disco als losse gebruiker. Dit wil zeggen dat je binnen Disco niet gekoppeld werd aan een school. Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de rode knop ‘Leerkracht’ om je aan te melden. 
 2. Word lid van een school
  Neem contact op met je ICT-coördinator en vraag om je aan de school toe te voegen als bestaande gebruiker. Vermeld dat je zelf een account aanmaakte en geef ook het e-mailadres door waarmee je al een account hebt in Disco. 
 3. Aanmelden
  Ben je lid van een school? Log je dan steeds in via www.disco-averbode.be en kies daarbij voor ‘Leerkracht’.  
 4. Activeer je lesmateriaal
  Van zodra je bent ingelogd, krijg je onder ‘Mijn lesmateriaal’ rechts een rood kader te zien waarin je een code kan toevoegen. Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal naar het lege veld en klik op ‘Activeren’.  
 5. Word lid van een klas
  Ben je nog geen lid van een klas, vraag dan aan je ICT-coördinator om je aan de juiste klassen toe te voegen. Ben je lid van een klas? Van zodra je bent ingelogd, kies je voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan om een overzicht te zien van de klassen waarvan je lid bent. 

Open een oefenreeks en controleer of het onderdeel ‘Leerkracht’ inderdaad zichtbaar is na het doorlopen van bovenstaande stappen. Ondervind je problemen? Contacteer ons via klantendienst@uitgeverijaverbode.be en vermeld in het onderwerp ‘DISCO’. 

Leerlingen – Stappenplan2021-11-24T13:56:46+00:00
 1. Inloggen in Disco
  Je krijgt van je leerkracht een gebruikersnaam en een wachtwoord.
  Dit wachtwoord is een combinatie van 3 tekeningen.
  Ga naar www.disco-averbode.be.
  Klik op de blauwe knop 6-12 jaar (BO)
  Typ je gebruikersnaam en duid de juiste 3 tekeningen aan.
  Klik daarna op ‘Aanmelden’.
  Je bent nu ingelogd in Disco.
 2. Activeer je lesmateriaal
  Zorgt je leerkracht ervoor dat je lesmateriaal zichtbaar is?
  Dan is het niet nodig om zelf een code in te geven.
  Wil je zelf je lesmateriaal activeren?
  Volg dan de onderstaande stappen.
  Ben je ingelogd?
  Rechts zie je een rood kader.
  Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal en plak dit in het rode kader.
  Je kan de code ook overtypen.
  Let op dat je geen typfouten maakt.
  Heb je de activatiecode toegevoegd?
  Klik  op ‘Activeren’.
  Vanaf nu is je lesmateriaal in Disco zichtbaar.
Stappenplan ICT – Stap 1: Maak een account aan2021-11-15T17:51:32+00:00

Maak een account aan via www.disco-averbode.be/ict-registration . Hierbij vul je je naam en e-mailadres in. Selecteer je school en geef tweemaal een wachtwoord in naar keuze. Kies een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Vervolgens klik je op ‘Account aanmaken’. De registratie als ICT-coördinator moet eerst goedgekeurd worden door Uitgeverij Averbode. Je ontvangt een e-mail van zodra je account goedgekeurd werd. Je kan je vanaf nu aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de knop ‘Schoolbeheerder’ om je aan te melden. Ben je leerkracht en ICT-coördinator? Maak dan twee accounts aan met verschillende e-mailadressen. 

Stappenplan ICT – Stap 2.1: Importeren uit Excel2021-11-15T17:55:15+00:00

Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘gebruikers’ rechts onderaan een klein kader staan met de titel ‘Importeer gebruikers via een Excelbestand’. Klik op de blauwe knop ‘Gebruikers in bulk toevoegen’. Kies het type gebruiker dat je wilt toevoegen aan de school en download de template. Dit is een Excelbestand met de juiste indeling en kolommen. De gegevens die toegevoegd moeten worden zijn: voornaam, achternaam en klasnaam. Dit kunnen ook meerdere klassen zijn. Een gebruiker koppel je aan maximaal 20 klassen. Zorg ervoor dat je voor de klassen exact dezelfde naam ingeeft. Plak de gegevens op de juiste plaats in het Excelbestand en kies voor ‘Bestand uploaden’ om het ingevulde Excelbestand te uploaden. Daarna klik je op ‘Gebruikers importeren’. Er verschijnt een bevestigingsbericht dat vermeldt hoeveel gebruikers werden aangemaakt en hoeveel gebruikers werden aangepast. Sommige gebruikers moeten eerst bevestigen voor ze in het overzicht van gebruikers terug te vinden zijn. Voor zowel leerlingen lagere school, leerlingen middelbaar als leerkrachten ga je op dezelfde manier te werk. 

Stappenplan ICT – Stap 2.2: Handmatig een schoolstructuur aanmaken2021-11-15T17:55:42+00:00
 1. Leerkrachten en leerlingen met een bestaande account (knooppuntgebruikers) handmatig uitnodigen in een school 

Heb je niet de mogelijkheid om je klasstructuur in Disco te importeren via Excel? Je kunt als schoolbeheerder ook handmatig gebruikers toevoegen. Wie reeds knooppunt gebruikte, ontving een mail met een voorlopig wachtwoord om een account in Disco te kunnen aanmaken. Op het moment dat de account is aangemaakt, zijn deze leerlingen en leerkrachten een losse gebruiker van Disco, wat wil zeggen dat ze nog geen lid zijn van een school. Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘Gebruikers’ een rood kader staan waarmee je bestaande gebruikers kan toevoegen. Vul daar het e-mailadres van de bestaande gebruiker in. Zorg ervoor dat dit hetzelfde e-mailadres is als waarmee de account in Disco werd aangemaakt. Selecteer vervolgens of het om een leerling of een leerkracht gaat en klik op ‘Gebruiker toevoegen’. De gebruiker ontvangt hierbij een bevestigingsmail en wordt lid van de school van zodra hij de uitnodiging in de bevestigingsmail heeft geaccepteerd. 

2. Nieuwe gebruikers handmatig toevoegen 

Heb je niet de mogelijkheid om je klasstructuur in Disco te importeren via Excel? Je kunt als schoolbeheerder ook handmatig gebruikers toevoegen. Wil je een leerkracht of leerling toevoegen als gebruiker van de school en gebruikte hij of zij voorheen geen knooppunt? Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘gebruikers’ rechts een kader staan waarmee je nieuwe gebruikers kan aanmaken. Selecteer eerst om welk type gebruiker het gaat en vul daarna voornaam, achternaam en het e-mailadres in. Vervolgens klik je op ‘Aanmaken’.  De leerkracht of leerling ontvangt een e-mail met een tijdelijk wachtwoord en kan vanaf nu inloggen als lid van de school. Wanneer hij de eerste keer aanmeldt, wordt onmiddellijk gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen.  

3. Klassen handmatig aanmaken 

Heb je niet de mogelijkheid om je klasstructuur in Disco te importeren via Excel? Je kunt als schoolbeheerder ook handmatig klassen aanmaken. Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘Klassen’ rechts een kader staan waarmee je een nieuwe klas kan aanmaken. Vul een unieke klasnaam in en klik op ‘Aanmaken’. Vanaf nu is deze klas te vinden in je klasoverzicht onder het item ‘Klassen’. Er zijn nog geen gebruikers lid van de klas. Hoe je dit moet doen, kom je te weten onder ‘Gebruikers handmatig toevoegen aan een klas’.  

4. Gebruikers handmatig toevoegen aan een klas 

Heb je niet de mogelijkheid om je klasstructuur in Disco te importeren via Excel? Je kunt als schoolbeheerder ook handmatig leerkrachten en leerlingen aan een klas toevoegen. Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, krijg je onder het item ‘Klassen’ een overzicht te zien van de klassen in de school. Per klas is ook te zien hoeveel gebruikers er lid zijn van een klas. Als je op het blauwe potloodje rechts van een klasnaam klikt, krijg je rechts een kader te zien waarmee je leerkrachten of leerlingen aan de klas kan toevoegen. Als je in het lege veld klikt, verschijnt er een lijst van de gebruikers die al lid zijn van de school. Wanneer je enkele beginletters typt, worden de namen met deze beginletters uit de lijst gefilterd. Selecteer de gewenste gebruiker en klik daarna op gebruiker toevoegen. Wil je een leerling of leerkracht aan de klas toevoegen die nog niet als gebruiker in de school aanwezig is? Vink dan de optie ‘Nieuwe gebruiker aanmaken’ aan. Selecteer om welk type gebruiker het gaat en vul de voornaam, achternaam en het e-mailadres van de leerling of leerkracht in. Vervolgens klik je op ‘Gebruiker toevoegen’. Je krijgt steeds een overzicht te zien van wie lid is van de klas en hierbij wordt ook vermeld om welk type gebruiker het gaat: een leerkracht of leerling. Zowel voor het toevoegen van leerkrachten als leerlingen lagere en middelbare school, ga je op dezelfde manier te werk. 

Aan de slag – Hoe maak ik een account aan?2021-11-15T18:00:07+00:00

Maak een account aan via www.disco-averbode.be/ict-registration . Hierbij vul je je naam en e-mailadres in. Selecteer je school en geef tweemaal een wachtwoord in naar keuze. Kies een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Vervolgens klik je op ‘Account aanmaken’. De registratie als ICT-coördinator moet eerst goedgekeurd worden door Uitgeverij Averbode. Je ontvangt een e-mail van zodra je account goedgekeurd werd. Je kan je vanaf nu aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de knop ‘Schoolbeheerder’ om je aan te melden. Ben je leerkracht en ICT-coördinator? Maak dan twee accounts aan met verschillende e-mailadressen. 

Aan de slag – Hoe voeg ik gebruikers in bulk toe vanuit een Excelbestand?2021-11-15T18:00:42+00:00

Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘gebruikers’ rechts onderaan een klein kader staan met de titel ‘Importeer gebruikers via een Excelbestand’. Klik op de blauwe knop ‘Gebruikers in bulk toevoegen’. Kies het type gebruiker dat je wilt toevoegen aan de school en download de template. Dit is een Excelbestand met de juiste indeling en kolommen. De gegevens die toegevoegd moeten worden zijn: voornaam, achternaam en klasnaam. Dit kunnen ook meerdere klassen zijn. Een gebruiker koppel je aan maximaal 20 klassen. Zorg ervoor dat je voor de klassen exact dezelfde naam ingeeft. Plak de gegevens op de juiste plaats in het Excelbestand en kies voor ‘Bestand uploaden’ om het ingevulde Excelbestand te uploaden. Daarna klik je op ‘Gebruikers importeren’. Er verschijnt een bevestigingsbericht dat vermeldt hoeveel gebruikers werden aangemaakt en hoeveel gebruikers werden aangepast. Sommige gebruikers moeten eerst bevestigen voor ze in het overzicht van gebruikers terug te vinden zijn. Voor zowel leerlingen lagere school, leerlingen middelbaar als leerkrachten ga je op dezelfde manier te werk. 

Aan de slag – Hoe voer ik handmatig een schoolstructuur in?2021-11-15T18:03:18+00:00
 1. Leerkrachten en leerlingen met een bestaande account (knooppuntgebruikers) handmatig uitnodigen in een school 

Wie reeds knooppunt gebruikte, ontving een mail met een voorlopig wachtwoord om een account in Disco te kunnen aanmaken. Op het moment dat de account is aangemaakt, zijn deze leerlingen en leerkrachten een losse gebruiker van Disco, wat wil zeggen dat ze nog geen lid zijn van een school. Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘Gebruikers’ een rood kader staan waarmee je bestaande gebruikers kan toevoegen. Vul daar het e-mailadres van de bestaande gebruiker in. Zorg ervoor dat dit hetzelfde e-mailadres is als waarmee de account in Disco werd aangemaakt. Selecteer vervolgens of het om een leerling of een leerkracht gaat en klik op ‘Gebruiker toevoegen’. De gebruiker ontvangt hierbij een bevestigingsmail en wordt lid van de school van zodra hij de uitnodiging in de bevestigingsmail heeft geaccepteerd. 

2. Nieuwe gebruikers handmatig toevoegen 

Wil je een leerkracht of leerling toevoegen als gebruiker van de school en gebruikte hij of zij voorheen geen knooppunt? Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘gebruikers’ rechts een kader staan waarmee je nieuwe gebruikers kan aanmaken. Selecteer eerst om welk type gebruiker het gaat en vul daarna voornaam, achternaam en het e-mailadres in. Vervolgens klik je op ‘Aanmaken’.  De leerkracht of leerling ontvangt een e-mail met een tijdelijk wachtwoord en kan vanaf nu inloggen als lid van de school. Wanneer hij de eerste keer aanmeldt, wordt onmiddellijk gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen.  

3. Klassen handmatig aanmaken 

Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘Klassen’ rechts een kader staan waarmee je een nieuwe klas kan aanmaken. Vul een unieke klasnaam in en klik op ‘Aanmaken’. Vanaf nu is deze klas te vinden in je klasoverzicht onder het item ‘Klassen’. Er zijn nog geen gebruikers lid van de klas. Hoe je dit moet doen, kom je te weten onder ‘Gebruikers handmatig toevoegen aan een klas’.  

4. Gebruikers handmatig toevoegen aan een klas 

Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, krijg je onder het item ‘Klassen’ een overzicht te zien van de klassen in de school. Per klas is ook te zien hoeveel gebruikers er lid zijn van een klas. Als je op het blauwe potloodje rechts van een klasnaam klikt, krijg je rechts een kader te zien waarmee je leerkrachten of leerlingen aan de klas kan toevoegen. Als je in het lege veld klikt, verschijnt er een lijst van de gebruikers die al lid zijn van de school. Wanneer je enkele beginletters typt, worden de namen met deze beginletters uit de lijst gefilterd. Selecteer de gewenste gebruiker en klik daarna op gebruiker toevoegen. Wil je een leerling of leerkracht aan de klas toevoegen die nog niet als gebruiker in de school aanwezig is? Vink dan de optie ‘Nieuwe gebruiker aanmaken’ aan. Selecteer om welk type gebruiker het gaat en vul de voornaam, achternaam en het e-mailadres van de leerling of leerkracht in. Vervolgens klik je op ‘Gebruiker toevoegen’. Je krijgt steeds een overzicht te zien van wie lid is van de klas en hierbij wordt ook vermeld om welk type gebruiker het gaat: een leerkracht of leerling. Zowel voor het toevoegen van leerkrachten als leerlingen lagere en middelbare school, ga je op dezelfde manier te werk. 

Hoe kan ik weten of een leerkracht al een account heeft?2021-11-03T15:28:01+00:00

Als de ICT-coördinator een uitnodiging stuurt naar een bestaande gebruiker om lid te worden van de school, verschijnt een bevestigingsbericht wanneer dit gelukt is. Indien de leerkracht geen account heeft met dit e-mailadres, zal de ICT-coördinator een melding krijgen dat de gebruiker niet bestaat. In dat geval kan de ICT-coördinator een nieuwe gebruiker aanmaken. 

Is het mogelijk dat de licentie van Doel.3 niet in de lijst terug te vinden is?2021-11-08T14:55:11+00:00

Werk je met Doel.3? Kopieer de tekst ‘DOEL. 3 – Pakket van 10 digibooks leerling‘ zonder de aanhalingstekens en plak dit in het veld onder ‘Licenties toevoegen’. Klik op enter of selecteer de licentie met exact deze naam. Klik vervolgens op ‘Licentie toevoegen’. 

Licenties – Hoe draag ik een licentie over aan een andere gebruiker?2021-11-15T16:36:15+00:00

Wil je een toegangslicentie van geactiveerde lesmateriaal koppelen aan een andere gebruiker? Van zodra je bent ingelogd als ICT-coördinator, kies je voor ‘Gebruikers’ in de rode balk bovenaan. Je krijgt een overzicht te zien van alle gebruikers van je school. Geef in het zoekveld de naam in van de leerkracht of leerling waarvan je de licentie wil overdragen. Klik op het blauwe potloodje naast de naam van de gewenste gebruiker. Kies vervolgens voor ‘Licenties’. Je krijgt een overzicht te zien van de licenties die aan de leerling of leerkracht gekoppeld zijn. Klik op het icoon van het blauwe mannetje naast de gewenste licentie. Er verschijnt een pop-upvenster. Selecteer de gebruiker aan wie je de licentie wilt overdragen. Klik vervolgens op ‘Aanpassen’. Er verschijnt een bevestigingsbericht: ‘Licentie werd aan nieuwe gebruiker gelinkt’. Vanaf nu is de licentie niet meer beschikbaar bij de oorspronkelijke gebruiker en wel beschikbaar bij de nieuwe gebruiker.

Licenties – Wanneer draag ik een licentie over aan een andere gebruikersaccount?2021-11-15T16:37:01+00:00
 • Ik gebruikte in het verleden knooppunt en maakte een Disco-account aan. Mijn lesmateriaal is niet zichtbaar wanneer ik inlog vanuit smartschool. Dit probleem kan de ICT-coördinator verhelpen door de licentie over te dragen naar de smartschoolaccount van de gebruiker. Dit geldt voor zowel leerkrachtenaccounts als leerlingenaccounts.
 • Ik maakte een account aan in Disco en activeerde mijn lesmateriaal. Mijn lesmateriaal is niet zichtbaar wanneer ik inlog vanuit smartschool. Dit probleem kan de ICT-coördinator verhelpen door de licentie over te dragen naar de smartschoolaccount van de gebruiker. Dit geldt voor zowel leerkrachtenaccounts als leerlingenaccounts.
 • Ik accepteerde een uitnodiging om lid te worden van een school en activeerde mijn lesmateriaal. Mijn lesmateriaal is niet zichtbaar wanneer ik inlog vanuit smartschool. Dit probleem kan de ICT-coördinator verhelpen door de licentie over te dragen naar de smartschoolaccount van de gebruiker. Dit geldt voor zowel leerkrachtenaccounts als leerlingenaccounts.
 • Ik ben leerkracht en wens mijn geactiveerde lesmateriaal zichtbaar te maken voor mijn vervanger.
Waar kan ik een overzicht downloaden van de wachtwoorden van leerlingen?2021-11-29T12:01:58+00:00

Van zodra je bent ingelogd als schoolbeheerder, klik je op ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan. Klik op het blauwe potloodje rechts naast een klas naar keuze. Onder gebruikers vind je een blauwe knop ‘Gebruikers exporteren’. Van zodra je hierop klikt, wordt een Excelbestand gedownload. Hierin vind je de voornaam en achternaam van alle leden van de klas. Voor leerkrachten vind je ook het e-mailadres terug. Voor leerlingen lager onderwijs krijg je per leerling de combinatie van tekeningen te zien die ingesteld werden als wachtwoord. Je krijgt ook steeds nog eens een overzicht van de tekeningen met hun benaming.

Aan de slag – Hoe activeer ik lesmateriaal?2021-11-15T17:41:58+00:00

Van zodra je bent ingelogd, krijg je onder ‘Mijn lesmateriaal’ rechts een rood kader te zien waarin je een code kan toevoegen. Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal naar het lege veld en klik op ‘Activeren’. 

Aan de slag – Hoe koppel ik de juiste licenties aan mijn klassen?2021-11-08T12:05:56+00:00

Van zodra je bent ingelogd, kies je voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan. Klik op het blauwe potloodje rechts naast de klasnaam. Klik vervolgens op het onderdeel ‘Licenties’. Typ de beginletters van de naam van je methode in het lege vak onder ‘Licenties toevoegen’, selecteer de licentie die overeenkomt met je lesmateriaal en klik vervolgens op ‘Licentie toevoegen’. Selecteer de licentie voor elke klas waarin met het lesmateriaal gewerkt wordt.  

Aan de slag – Hoe koppel ik lesmateriaal aan een klas?2021-11-13T15:09:34+00:00

Als je ervoor kiest om in Disco een klas aan te maken, is het belangrijk om de juiste licenties aan deze klas te koppelen binnen Disco. Log je in als leerkracht via www.disco-averbode.be. Je komt op de Disco startpagina terecht. Klik bovenaan in de rode balk op het item ‘Klassen’. Klik daarna op het potloodje naast een klas naar keuze. Rechts kan je kiezen voor ‘Licenties’. Je kan door de licenties scrollen, of op zoek gaan door de naam van de methode te typen, waarna de verschillende licentienamen verschijnen en geselecteerd kunnen worden. Merk op dat het geen kwaad kan om een leerkrachtenlicentie te selecteren. De licentie heeft geen invloed op de lesmaterialen die de leerlingen te zien krijgen. De licentie zorgt er enkel voor dat leerkracht en leerlingen de chat, en de boekenplank kunnen gebruiken. Voor leerkrachten maakt dit ook de analytics zichtbaar.  

Aan de slag – Hoe word ik lid van een klas?2021-11-08T12:13:12+00:00

Ben je nog geen lid van een klas, vraag dan aan je ICT-coördinator om je aan de juiste klassen toe te voegen. Ben je lid van een klas? Van zodra je bent ingelogd, kies je voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan om een overzicht te zien van de klassen waarvan je lid bent.  

Aan de slag – Ik maakte zelf een account aan in Disco. Hoe word ik lid van een school?2021-11-08T14:51:53+00:00

Neem contact op met je ICT-coördinator en vraag om je aan de school toe te voegen als bestaande gebruiker. Vermeld dat je zelf een account aanmaakte en geef ook het e-mailadres door waarmee je al een account hebt in Disco. 

Aan de slag – Ik ontving een uitnodiging om lid te worden van een school. Hoe activeer ik mijn account?2021-11-25T12:14:33+00:00

Accepteer de uitnodiging om lid te worden van je school via de e-mail die je hebt ontvangen. Klik hiervoor op de link in de mail om je aan te melden en log je in met je tijdelijk wachtwoord. Onmiddellijk wordt gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen. Kies een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de rode knop ‘Leerkracht’ om je aan te melden. 

Aan de slag – Ik ontving geen uitnodiging in een school en wens een account aan te maken in Disco2021-11-24T21:52:55+00:00

Surf naar www.disco-averbode.be en kies voor: ‘Maak hier een account aan’. Vul de gevraagde velden in en kies hierbij een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Klik vervolgens op ‘Account aanmaken’. Je bent nu lid van Disco als losse gebruiker. Dit wil zeggen dat je binnen Disco niet gekoppeld werd aan een school. Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de rode knop ‘Leerkracht’ om je aan te melden. 

Aan de slag – Ik werkte eerder met knooppunt. Hoe maak ik een account aan?2021-11-25T14:52:54+00:00

Je ontving een e-mail met een voorlopig wachtwoord. Meld je aan in Disco en geef het voorlopig wachtwoord in. Onmiddellijk wordt gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen. Kies een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Nadat je nieuw wachtwoord werd ingesteld, ben je lid van Disco als losse gebruiker. Dit wil zeggen dat je binnen Disco niet gekoppeld werd aan een school.  Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de rode knop ‘Leerkracht’ om je aan te melden.

Aan de slag – Ik werkte eerder met knooppunt. Hoe word ik lid van een school?2021-11-08T12:11:58+00:00

Neem contact op met je ICT-coördinator en vraag om je aan de school toe te voegen als bestaande gebruiker. Vermeld dat je al met knooppunt werkte en geef ook het e-mailadres door waarmee je al een account hebt in Disco.

Hoe gebruik ik bordboeken/digiboeken offline met een iPad?2021-11-15T11:06:38+00:00

Stap1: De app downloaden

Ga naar de App Store op je iPad en zoek naar de app ‘Disco Learn’. Klik op de knop ‘Downloaden’ om de app op je iPad te installeren.

Stap2: De app instellen

Na de installatie verschijnt het icoon van Disco Learn op je iPad. Klik op het icoon om de toepassing te starten. De app zal je toestemming vragen om je activiteiten in apps en op websites te volgen. Dit dient om de content en advertenties te optimaliseren. Klik op ‘Vraag app om niet te tracken’ als je dit niet wil toestaan. In het andere geval, klik je op ‘Sta toe’. Vervolgens krijg je een melding over het gebruik van cookies binnen de app. Deze cookies dienen om statistieken te verzamelen over het gebruik van het Disco-platfom. Accepteer het gebruik van alle cookies, door op de knop ‘Alle cookies toestaan’ te klikken.

Stap 3: Inloggen

Meld je aan in Disco Learn met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord als je gebruikt op het Disco-platform. Vergeet niet je school te selecteren indien van toepassing.

Stap 4: Bordboeken/digiboeken offline gebruiken

Van zodra je bent aangemeld in de app Disco Learn, krijg je al je beschikbare bordboeken/digiboeken te zien. Klik op het bordboek/digiboek dat je wilt downloaden om het offline op je iPad te gebruiken.

Hoe gebruik ik bordboeken/digiboeken offline met een Windows-computer?2021-11-15T11:07:10+00:00

Stap 1: De app downloaden

Ga naar de Microsoft Store op je Windows-computer en zoek naar de app ‘Disco Learn’. Klik op de knop ‘Downloaden’ om de app op je toestel te installeren.

Stap 2: De app instellen

Na de installatie is Disco Learn in je startmenu beschikbaar. Klik op ‘Disco Learn’ om de toepassing te starten. Klik op de knop ‘Alle cookies toestaan’. De cookies dienen om statistieken te verzamelen over het gebruik van het Disco-platform.

Stap 3: Inloggen

Meld je aan in Disco Learn met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord als je gebruikt op het Disco-platform. Vergeet niet je school te selecteren indien van toepassing.

Stap 4: Bordboeken/digiboeken offline gebruiken

Van zodra je bent aangemeld in de app Disco Learn, krijg je al je beschikbare bordboeken/digiboeken te zien. Klik op het bordboek/digiboek dat je wilt downloaden om het offline op je Windows-toestel te gebruiken.

Hoe kan ik gebruikersgegevens aanpassen en downloaden?2021-11-03T15:40:07+00:00

Per klas krijg je een overzicht van de leerlingen. Wanneer je gegevens van een leerling wil aanpassen, klik je op het blauwe potlood. Je kan de voornaam, familienaam of het e-mailadres dan aanpassen. Ook kan je de taal instellen of een nieuw tijdelijk wachtwoord genereren. Per leerling kan je ook nakijken van welke klassen de leerling nog lid is en welke licenties geactiveerd werden.   

Via de blauwe knop ‘Gebruikers exporteren’ kan je een Excelbestand downloaden met een overzicht van de voornamen, familienamen en e-mailadressen van de leerlingen.  

Hoe kan ik in een klas leerlingen toevoegen en/of verwijderen?2021-11-03T15:38:02+00:00

Leerlingen toevoegen aan een klas of verwijderen uit een klas, kan je als leerkracht van zodra je als leerkracht door de ICT-coördinator aan de klas werd toegevoegd. Ga naar www.disco-averbode.be en meld je aan als leerkracht. Ben je aangemeld, dan kom je op de Disco-startpagina terecht. Klik op het item ‘Klassen’. Klik naast de gewenste klas op het blauwe potloodje. Rechts zie je een kader met de titel ‘Gebruikers toevoegen’. Typ in de zoekbalk de naam of voornaam van de leerling die je wil toevoegen en selecteer de gewenste gebruiker. Klik daarna op ‘gebruiker toevoegen’.  Er verschijnt een bevestiging dat de gebruikers werden toegevoegd aan de klas. Je kan leerlingen ook weer verwijderen door op het rode vuilbakje te klikken.   

Er bestaat ook een mogelijkheid om via de ICT-coördinator een klascode te ontvangen, die je aan je leerlingen kan doorgeven of zelf kan toevoegen onder het item klassen in het rode kader ‘klas toevoegen’.   

Is het mogelijk dat de licentie van Doel.3 niet in de lijst terug te vinden is?2021-11-08T14:55:11+00:00

Werk je met Doel.3? Kopieer de tekst ‘DOEL. 3 – Pakket van 10 digibooks leerling‘ zonder de aanhalingstekens en plak dit in het veld onder ‘Licenties toevoegen’. Klik op enter of selecteer de licentie met exact deze naam. Klik vervolgens op ‘Licentie toevoegen’. 

Kan ik ook met Disco werken zonder dat ik lid ben van een school en/of klas?2021-11-03T15:35:05+00:00

Lid zijn van een school en klas heeft verschillende voordelen:   

 • In een klas krijgen de leerkracht en leerlingen de mogelijkheid om in het oefenplatform met elkaar te chatten.  
 • Door een oefenplatform aan een klas te koppelen, krijgt de leerkracht de mogelijkheid om de vooruitgang van de leerlingen in het oefenplatform op de voet te volgen. Per leerling en per oefening heeft de leerkracht de mogelijkheid om via de analytics te raadplegen wat de leerling al onder de knie heeft en wat niet.  
 • Daarnaast stelt het aanmaken van een klas de leerkracht ook in de mogelijkheid om lesmateriaal via een digitale boekenplank in 1 virtuele ruimte te verzamelen en met zijn leerlingen te delen. Ook over de boekenplank kan je een instructievideo bekijken.   

Kies je er toch voor om zonder school en/of klassen te werken? De bordboeken, digitale websites en oefenreeksen (indien deze beschikbaar zijn voor je methode) kunnen ook op deze manier door leerlingen en leerkracht gebruikt worden.    

Licenties – Hoe draag ik een licentie over aan een andere gebruiker?2021-11-15T16:36:35+00:00

Wil je een toegangslicentie van geactiveerde lesmateriaal koppelen aan een andere gebruiker? Contacteer de ICT-coördinator van je school. Vermeld je gebruikersnaam, de naam van de persoon aan wie je de licentie wil overdragen en de naam van de licentie. Let op: Van zodra de licentie wordt overgedragen, is de licentie bij jou niet meer beschikbaar. Vermeld dus ook zeker de datum vanaf wanneer de overdracht mag gebeuren.

Licenties – Wanneer draag ik een licentie over aan een andere gebruikersaccount?2021-11-15T16:37:01+00:00
 • Ik gebruikte in het verleden knooppunt en maakte een Disco-account aan. Mijn lesmateriaal is niet zichtbaar wanneer ik inlog vanuit smartschool. Dit probleem kan de ICT-coördinator verhelpen door de licentie over te dragen naar de smartschoolaccount van de gebruiker. Dit geldt voor zowel leerkrachtenaccounts als leerlingenaccounts.
 • Ik maakte een account aan in Disco en activeerde mijn lesmateriaal. Mijn lesmateriaal is niet zichtbaar wanneer ik inlog vanuit smartschool. Dit probleem kan de ICT-coördinator verhelpen door de licentie over te dragen naar de smartschoolaccount van de gebruiker. Dit geldt voor zowel leerkrachtenaccounts als leerlingenaccounts.
 • Ik accepteerde een uitnodiging om lid te worden van een school en activeerde mijn lesmateriaal. Mijn lesmateriaal is niet zichtbaar wanneer ik inlog vanuit smartschool. Dit probleem kan de ICT-coördinator verhelpen door de licentie over te dragen naar de smartschoolaccount van de gebruiker. Dit geldt voor zowel leerkrachtenaccounts als leerlingenaccounts.
 • Ik ben leerkracht en wens mijn geactiveerde lesmateriaal zichtbaar te maken voor mijn vervanger.
Oefenreeksen – Hoe kan ik chatten?2021-11-03T16:33:21+00:00

Ben je in Disco lid van een klasgroep? Links van de notitieknop bevindt zich een knop met een tekstballon. Wanneer je hierop klikt, kun je met je medeleerlingen chatten. Klik op het kruisje om de chat opnieuw onzichtbaar te maken.  

Oefenreeksen – Hoe kan ik content in een boekenplank tijdelijk zichtbaar maken? 2021-11-03T16:43:21+00:00

Standaard is een geüpload item onmiddellijk zichtbaar voor de gebruikers van de boekenplank. Je kunt er wel voor kiezen de zichtbaarheid aan te passen. Je bepaalt dan zelf vanaf/tot wanneer een item zichtbaar is voor je leerlingen. Klik op een item en het infopaneel verschijnt. Vul bij Beschikbaarheid de begindatum in waarop het item zichtbaar moet zijn. Je kan ook een einddatum invullen waarop het document weer onzichtbaar moet zijn. Aan de hand van de rode en groene pictogrammen zie je in één oogopslag welke items op dat moment zichtbaar zijn voor de gebruikers van de boekenplank.  

Oefenreeksen – Hoe krijg ik een overzicht van mijn digitale oefenreeksen?2021-11-03T15:56:49+00:00

Klik op een link naar een oefenreeks. Je vindt bovenaan of links in de rode balk het item ‘Mijn lesmateriaal’ terug. Klik je daarop, dan krijg je een overzicht te zien van alle oefenreeksen uit alle lespakketten die werden geactiveerd. Typ in de zoekbalk bovenaan om in de vele oefenreeksen 1 specifiek snel terug te vinden. Je kan ervoor kiezen om de oefenreeksen in een lijst zichtbaar te maken of in tegels.  

Oefenreeksen – Hoe maak ik een boekenplank?   2021-11-03T16:36:05+00:00

Een boekenplank maken kan enkel bij methodes met oefenreeksen. Klik op de link om de oefenreeks te openen. In de linkse rode balk, zie je het item ‘mijn boekenplanken’ staan. Als je daarop klikt, krijg je een overzicht te zien van de boekenplanken die je hebt aangemaakt. Wil je een nieuwe boekenplank toevoegen? Klik op de blauwe knop rechts boven ‘voeg boekenplank toe’. Selecteer de klas waarvoor je de boekenplank wil aanmaken en geef de boekenplank een naam. Je kan hiervoor best de klasnaam gebruiken. Voeg een omschrijving toe indien je dit wenst en klik vervolgens op ‘ok’.   

Oefenreeksen – Hoe maak ik een notitie?2021-11-03T16:31:01+00:00

Op elke oefeningenpagina heb je de mogelijkheid om notities te maken. Klik hiervoor op het icoontje van de rode bladzijde rechts bovenaan. Er verschijnt een kader waarin je kan typen. Je kan de tekst ook bewerken. Wil je de notitie verwijderen, maak het veld dan terug leeg en klik op ‘bewaar notities’. Wil je de notities en de digitale tekst weer onzichtbaar maken, sluit het venster dan door op het kruisje te klikken. Wil je een overzicht zien van je notities? Klik dan links op ‘Leer’ en daarna op ‘Mijn notities’. Je krijgt dan een overzicht van al de oefenplatformen waar je een notitie maakte. Dit overzicht kan je ook downloaden of afdrukken.   

Oefenreeksen – Hoe maak ik mappen in een boekenplank?2021-11-03T16:37:44+00:00

Een boekenplank kan meerdere mappen en submappen bevatten, zodat je je materialen gemakkelijk kunt ordenen. Om een map toe te voegen, klik op de knop Voeg map toe.  

Als je op een aangemaakte map klikt, verschijnt er een infopaneel aan de rechterkant. Daar kan je de naam van de map wijzigen. Om de map te verwijderen, klik je daar op de knop Map verwijderen. Belangrijk: wanneer je een map verwijdert, wordt ook al de inhoud van die map (submappen en geüploade items) verwijderd.  

Oefenreeksen – Hoe voeg ik lesmateriaal toe op een boekenplank?2021-11-03T16:41:42+00:00

Ga naar de gewenste boekenplank pof map in een boekenplank. Klik op de knop Laad nieuw item op en geef aan welk item je wilt uploaden vanop je eigen computer.  

Wil je een geüpload item naar een andere map verplaatsen? Zorg ervoor dat de map, waarnaar je het item wil verplaatsen, is aangemaakt. Klik op het item dat je wil verplaatsen en klik daarna in het infopaneel op de knop Verplaats dit item. In het pop-upvenster kies je de map waarnaar je het item wil verplaatsen. Bevestig je keuze door te klikken op de knop Verplaats dit item.  

Oefenreeksen – Wat is een toetsmodule?2021-11-03T15:56:17+00:00

Open een oefenreeks. Wanneer naar het overzicht van de modules gaat, zie je links in het kader van elke module of het om een cursusmodule of toetsmodule gaat. In de toetsmodule krijg je één toets. De toets bestaat uit een reeks van vragen die terugkomen in de cursusmodule. Nadat je alle oefeningen hebt gemaakt, kun je de toets ‘indienen’. Sommige toetsen kun je meer dan 1 keer maken. Soms zijn het in dat geval steeds dezelfde vragen, soms zijn de vragen steeds verschillend. Niet in alle oefenreeksen zijn toetsen aanwezig.  

Aan de slag – Hoe activeer ik lesmateriaal?2021-11-15T17:50:42+00:00

Van zodra je bent ingelogd, krijg je onder ‘Mijn lesmateriaal’ rechts een rood kader te zien waarin je een code kan toevoegen. Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal naar het lege veld en klik op ‘Activeren’. 

Aan de slag – Hoe activeer ik mijn lesmateriaal?2021-11-24T13:57:45+00:00

Zorgt je leerkracht ervoor dat je lesmateriaal zichtbaar is?
Dan is het niet nodig om zelf een code in te geven.
Wil je zelf je lesmateriaal activeren?
Volg dan de onderstaande stappen.
Ben je ingelogd?
Rechts zie je een rood kader.
Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal en plak dit in het rode kader.
Je kan de code ook overtypen.
Let op dat je geen typfouten maakt.
Heb je de activatiecode toegevoegd?
Klik  op ‘Activeren’.
Vanaf nu is je lesmateriaal in Disco zichtbaar.

Aan de slag – Hoe kan ik inloggen in Disco?2021-11-24T13:55:56+00:00

Je krijgt van je leerkracht een gebruikersnaam en een wachtwoord.
Dit wachtwoord is een combinatie van 3 tekeningen.
Ga naar www.disco-averbode.be.
Klik op de blauwe knop 6-12 jaar (BO)
Typ je gebruikersnaam en duid de juiste 3 tekeningen aan.
Klik daarna op ‘Aanmelden’.
Je bent nu ingelogd in Disco.

Hoe gebruik ik bordboeken/digiboeken offline met een iPad?2021-11-15T11:06:38+00:00

Stap1: De app downloaden

Ga naar de App Store op je iPad en zoek naar de app ‘Disco Learn’. Klik op de knop ‘Downloaden’ om de app op je iPad te installeren.

Stap2: De app instellen

Na de installatie verschijnt het icoon van Disco Learn op je iPad. Klik op het icoon om de toepassing te starten. De app zal je toestemming vragen om je activiteiten in apps en op websites te volgen. Dit dient om de content en advertenties te optimaliseren. Klik op ‘Vraag app om niet te tracken’ als je dit niet wil toestaan. In het andere geval, klik je op ‘Sta toe’. Vervolgens krijg je een melding over het gebruik van cookies binnen de app. Deze cookies dienen om statistieken te verzamelen over het gebruik van het Disco-platfom. Accepteer het gebruik van alle cookies, door op de knop ‘Alle cookies toestaan’ te klikken.

Stap 3: Inloggen

Meld je aan in Disco Learn met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord als je gebruikt op het Disco-platform. Vergeet niet je school te selecteren indien van toepassing.

Stap 4: Bordboeken/digiboeken offline gebruiken

Van zodra je bent aangemeld in de app Disco Learn, krijg je al je beschikbare bordboeken/digiboeken te zien. Klik op het bordboek/digiboek dat je wilt downloaden om het offline op je iPad te gebruiken.

Hoe gebruik ik bordboeken/digiboeken offline met een Windows-computer?2021-11-15T11:07:10+00:00

Stap 1: De app downloaden

Ga naar de Microsoft Store op je Windows-computer en zoek naar de app ‘Disco Learn’. Klik op de knop ‘Downloaden’ om de app op je toestel te installeren.

Stap 2: De app instellen

Na de installatie is Disco Learn in je startmenu beschikbaar. Klik op ‘Disco Learn’ om de toepassing te starten. Klik op de knop ‘Alle cookies toestaan’. De cookies dienen om statistieken te verzamelen over het gebruik van het Disco-platform.

Stap 3: Inloggen

Meld je aan in Disco Learn met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord als je gebruikt op het Disco-platform. Vergeet niet je school te selecteren indien van toepassing.

Stap 4: Bordboeken/digiboeken offline gebruiken

Van zodra je bent aangemeld in de app Disco Learn, krijg je al je beschikbare bordboeken/digiboeken te zien. Klik op het bordboek/digiboek dat je wilt downloaden om het offline op je Windows-toestel te gebruiken.

Oefenreeksen – Hoe kan ik chatten?2021-11-03T16:33:21+00:00

Ben je in Disco lid van een klasgroep? Links van de notitieknop bevindt zich een knop met een tekstballon. Wanneer je hierop klikt, kun je met je medeleerlingen chatten. Klik op het kruisje om de chat opnieuw onzichtbaar te maken.  

Oefenreeksen – Hoe maak ik een notitie?2021-11-03T16:31:01+00:00

Op elke oefeningenpagina heb je de mogelijkheid om notities te maken. Klik hiervoor op het icoontje van de rode bladzijde rechts bovenaan. Er verschijnt een kader waarin je kan typen. Je kan de tekst ook bewerken. Wil je de notitie verwijderen, maak het veld dan terug leeg en klik op ‘bewaar notities’. Wil je de notities en de digitale tekst weer onzichtbaar maken, sluit het venster dan door op het kruisje te klikken. Wil je een overzicht zien van je notities? Klik dan links op ‘Leer’ en daarna op ‘Mijn notities’. Je krijgt dan een overzicht van al de oefenplatformen waar je een notitie maakte. Dit overzicht kan je ook downloaden of afdrukken.   

Leerkrachten – Hoe bekijk ik een oefenreeks?2021-11-09T17:13:38+00:00

Volg eerst het stappenplan voor leerkrachten. Van zodra je bent ingelogd in I-boost, kies je in het menu voor ‘Oefenreeksen’. Selecteer vervolgens de gewenste oefenreeks. Om een oefenreeks te bekijken, klik je op ‘Alle gegevens’. Wil je de gegevens terug onzichtbaar maken, klik dan op het kruisje rechts bovenaan. Wil je een voorbeeld zien van de inhoud van de oefenreeks? Klik dan op het oranje icoontje om de oefenreeks te starten. Doorloop de oefenreeks door gebruik te maken van de knoppen onderaan. Als je klikt op ‘mijn antwoord testen’, wordt getoond of de oefening juist of fout is beantwoord. Als je klikt op ‘de oplossing bekijken’, wordt de correcte oplossing getoond. Klik op ‘volgend’ om naar de volgende oefening te gaan.

Leerkrachten – Hoe raadpleeg ik de antwoorden van leerlingen?2021-11-09T17:11:56+00:00

Volg eerst het stappenplan voor leerkrachten. Werd de juiste methode aan je leerlingen gekoppeld en werden je leerlingen toegewezen aan een klas? Van zodra je bent ingelogd, kies je in het menu voor ‘Toewijzingen’. Klik op een oefenreeks om de antwoorden van de leerlingen te bekijken.

Leerkrachten – Hoe wijs ik een oefenreeks toe aan een leerling?2021-11-09T17:09:23+00:00

Volg eerst het stappenplan voor leerkrachten. Werd de juiste methode aan je leerlingen gekoppeld en werden je leerlingen toegewezen aan een klas? Van zodra je bent ingelogd in I-boost, kies je in het menu voor ‘Oefenreeksen’. Ga naar de gewenste oefenreeks en klik op de drie puntjes. Kies vervolgens voor ‘Toewijzen’. Selecteer de gewenste klassen en/of leerlingen. Duid aan over welk type opdracht het gaat. Kies hierbij uit: evaluatie, huiswerk of oefenen. Klik vervolgens op ‘Bevestig’. Let op: Indien er aan de account van de leerling geen actieve methode werd gekoppeld, kan de leerling de oefenreeks niet starten.

Leerkrachten – Hoe zie ik welke oefenreeksen de leerlingen maakten?2021-11-09T17:10:43+00:00

Volg eerst het stappenplan voor leerkrachten. Werd de juiste methode aan je leerlingen gekoppeld en werden je leerlingen toegewezen aan een klas? Van zodra je bent ingelogd, kies je in het menu voor ‘Toewijzingen’. Kijk hier na welke leerling welke oefenreeks al gemaakt heeft.

Leerkrachten – Stappenplan: Aan de slag met I-boost2021-11-09T16:56:18+00:00

Stap 1: Aanmelden in I-boost

Meld je op een correcte manier aan in Disco. Ga vervolgens naar ‘Mijn lesmateriaal’ en klik het vak ‘wiskunde’ open. Klik  vervolgens op de link ‘Digitale oefeningen’. Klik op ‘Inloggen op Disco’.

Stap 2: Selecteer je methode

Je bent nu ingelogd als leraar. Klik rechts bovenaan op je naam en selecteer vervolgens ‘Mijn methodes’. Zijn er geen methodes zichtbaar? Klik dan op de knop ‘Synchroniseren met Disco’.

Stap 3: Klassen aanmaken

Ben je ingelogd in I-Boost? Om een klas aan te maken klik je op ‘Uw klas beheren.’ Klik vervolgens op ‘Klassen’. Klik rechts onderaan op de oranje bol om een klas aan te maken. Geef vervolgens de naam van een klas in en selecteer een leerjaar en een schooljaar. Een school toewijzen is optioneel. Klik ten slotte op ‘Bevestigen’.

Stap 4: Leerlingen in bulk importeren

Ben je ingelogd in I-Boost? Om leerlingen toe te wijzen aan een klas, ga je naar ‘Uw klas beheren’. Klik vervolgens op ‘Leerlingen’. Om leerlingen van een klas in bulk te importeren, klik je op de knop ‘Leerlingen importeren’. Klik op ‘dit document’ om het Excelbestand te downloaden. Vul de lege velden in. Geef hierbij per leerling een login en wachtwoord. Vermeld ook de naam van de methode. Indien gewenst kan je ook een groepsnaam vermelden. Bewaar de Excel en klik  vervolgens op ‘Importeer een bestand’. Selecteer het opgeslagen Excelbestand. Selecteer vervolgens de klas waaraan je de leerlingen wil toevoegen en klik op ‘Importeren’. Wanneer het bevestigingsbericht verschijnt, klik je op ‘Ok’.

Stap 5: Methodes koppelen aan leerlingen
Ben je ingelogd in I-boost? Ga naar ‘Uw klas beheren’ en klik op ‘Leerlingen’. Klik vervolgens op de drie puntjes achter de leerling en kies voor ‘Methode’. Klik op ‘Methode toevoegen’. Geef de activatiecode in die je ontving van Uitgeverij Averbode. Klik daarna op ‘Controleren en ontgrendelen’. Als de activatiecode geldig is, krijg je een bevestigingsbericht: ‘Gefeliciteerd, de methode is goed geregistreerd’. Klik op ‘Ok’. De leerlingen kunnen ook zelf een methode aan hun account koppelen. Bezorg de leerlingen in dat geval een geldige activatiecode.

Leerlingen – Stappenplan: Aan de slag met I-boost2021-11-09T10:54:00+00:00

Stap 1: Aanmelden in I-boost

Meld je op een correcte manier aan in Disco.
Ga hiervoor naar www.disco-averbode.be.
Selecteer de blauwe knop 6-12 jaar (BO).
Klik op ‘Mijn lesmateriaal’ in de rode balk bovenaan.
Open het vak ‘wiskunde’.
Klik daarna op de link ‘Digitale oefeningen’.
Log je in. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord in die je van je leerkracht hebt ontvangen. Klik daarna op ‘Inloggen’.

Je hebt ook de mogelijkheid om je gebruikersnaam en wachtwoord rechtstreeks in te geven bij i-boost.
Ga hiervoor naar https://lms.i-boost.be/login .

Stap 2: Selecteer je methode

Je bent nu ingelogd als leerling.
Klik rechts bovenaan op je naam.
Klik daarna op ‘Mijn methodes’.
Je krijgt te zien welke methode werd ingesteld door jou of je leerkracht.
Zie je geen methode? Klik op ‘Methode toevoegen’.
Geef de activatiecode in die je ontving van Uitgeverij Averbode.
Klik daarna op ‘Controleren en ontgrendelen.’
Als de activatiecode geldig is, verschijnt een bevestigingsbericht:
‘Gefeliciteerd, de methode is goed geregistreerd’.
Klik daarna op ‘Ok’.

Stap 3: Word lid van een klas in I-boost

Ben je ingelogd in I-boost?
Ga naar ‘Mijn klassen’. Klik op ‘Klassen’.
Klik daarna op de knop ‘Aansluiten bij een nieuwe klas.’
Vraag de juiste klascode aan je leraar.
Geef de klascode in.
Klik daarna op ‘Testen’ en dan op ‘Ok’.

Stap 4: Oefeningen maken

Ben je ingelogd in I-boost?
Kies in het menu voor ‘Mijn oefenreeksen’.
Maak de oefeningen die de leerkracht voor jou heeft klaargezet.

Secundair onderwijs

Leerkrachten – Stappenplan 1: Ik kan inloggen vanuit smartschool2021-11-04T10:42:52+00:00
 1. Inloggen in Disco via smartschool
  Meld je aan in smartschool en kies in het navigatiemenu bovenaan voor ‘Ga naar’. Klik vervolgens op ‘Disco’. Is de knop ‘Disco’ niet zichtbaar? Contacteer dan je ICT-coördinator om de synchronisatie met smartschool in orde te brengen. De synchronisatie heeft een verwerkingstijd van 1 dag nodig. Zowel de klassenstructuur als de leerlingen en leerkrachten die aan de klassen zijn gekoppeld, worden hierbij overgebracht naar Disco. Leerlingen en leerkrachten worden hierbij automatisch als gebruiker aan de school toegevoegd. Van zodra de synchronisatie gebeurd is, kan je steeds via de knop ‘Disco’ in smartschool aanmelden in Disco. Je kiest daarbij voor smartschool. Het is in dit geval niet nodig om een mailadres en wachtwoord in te voeren. Wil je graag gebruik maken van de boekenplank, analytics en de chatfunctie? Volg dan zeker de onderstaande stappen.
 2. Activeer je lesmateriaal
  Van zodra je bent ingelogd, krijg je onder ‘Mijn lesmateriaal’ rechts een rood kader te zien waarin je een code kan toevoegen. Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal naar het lege veld en klik op ‘Activeren’. 
 3. Koppel de juiste licenties aan je klassen 
  Van zodra je bent ingelogd, kies dan voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan. Klik op het blauwe potloodje rechts naast de klasnaam. Klik vervolgens op het onderdeel ‘Licenties’. Typ de beginletters van de naam van je methode in het lege vak onder ‘Licenties toevoegen’, selecteer de licentie die overeenkomt met je lesmateriaal en klik vervolgens op ‘Licentie toevoegen’. 
  Selecteer de licentie voor elke klas waarin met het lesmateriaal gewerkt wordt.  

Van zodra de licentie werd toegevoegd, is het mogelijk om te werken met de boekenplank en de analytics. Vanaf nu is voor jou en jouw leerlingen ook de chatknop zichtbaar op een oefenpagina. Open een oefenreeks en controleer of het onderdeel ‘Leerkracht’ inderdaad zichtbaar is na het doorlopen van bovenstaande stappen. Ondervind je problemen? Contacteer ons via klantendienst@uitgeverijaverbode.be en vermeld in het onderwerp ‘DISCO’. 

Leerkrachten – Stappenplan 2: Ik werkte eerder al met knooppunt2021-11-21T13:39:57+00:00
 1. Maak een account aan
  Zorgt je ICT-coördinator voor synchronisatie tussen smartschool en Disco? Maak dan geen account aan, maar log in vanuit smartschool. Volg hiervoor stappenplan 1 voor leerkrachten. 
  Je ontving een e-mail met een voorlopig wachtwoord. Meld je aan in Disco en geef het voorlopig wachtwoord in. Onmiddellijk wordt gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen. Kies een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Nadat je nieuw wachtwoord werd ingesteld, ben je lid van Disco als losse gebruiker. Dit wil zeggen dat je binnen Disco niet gekoppeld werd aan een school. Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de rode knop ‘Leerkracht’ om je aan te melden. 
 2. Word lid van een school
  Neem contact op met je ICT-coördinator en vraag om je aan de school toe te voegen als bestaande gebruiker. Vermeld dat je al met knooppunt werkte en geef ook het e-mailadres door waarmee je al een account hebt in Disco.
 3. Aanmelden
  Ben je lid van een school? Log je dan steeds in via www.disco-averbode.be en kies daarbij voor ‘Leerkracht’.  
 4. Activeer je lesmateriaal
  Van zodra je bent ingelogd, krijg je onder ‘Mijn lesmateriaal’ rechts een rood kader te zien waarin je een code kan toevoegen. Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal naar het lege veld en klik op ‘Activeren’.  
 5. Word lid van een klas
  Ben je nog geen lid van een klas, vraag dan aan je ICT-coördinator om je aan de juiste klassen toe te voegen. Ben je lid van een klas? Van zodra je bent ingelogd, kies je voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan om een overzicht te zien van de klassen waarvan je lid bent. 

Open een oefenreeks en controleer of het onderdeel ‘Leerkracht’ inderdaad zichtbaar is na het doorlopen van bovenstaande stappen. Ondervind je problemen? Contacteer ons via klantendienst@uitgeverijaverbode.be en vermeld in het onderwerp ‘DISCO’. 

Leerkrachten – Stappenplan 3: Ik ontving een uitnodiging van mijn ICT-coördinator om lid te worden van een school in Disco2021-11-15T17:58:14+00:00
 1. Activeer je account
  Accepteer de uitnodiging om lid te worden van je school via de e-mail die je hebt ontvangen. Klik hiervoor op de link in de mail om je aan te melden en log je in met je tijdelijk wachtwoord. Onmiddellijk wordt gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen. Kies een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. LET OP: Wil je graag gebruik maken van de boekenplank, analytics en de chatfunctie? Volg dan zeker de onderstaande stappen. 
 2. Aanmelden
  Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de rode knop ‘Leerkracht’ om je aan te melden. 
 3. Activeer je lesmateriaal
  Van zodra je bent ingelogd, krijg je onder ‘Mijn lesmateriaal’ rechts een rood kader te zien waarin je een code kan toevoegen. Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal naar het lege veld en klik op ‘Activeren’.  
 4. Word lid van een klas
  Ben je nog geen lid van een klas, vraag dan aan je ICT-coördinator om je aan de juiste klassen toe te voegen. Ben je lid van een klas? Van zodra je bent ingelogd, kies je voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan om een overzicht te zien van de klassen waarvan je lid bent.  
 5. Koppel de juiste licenties aan je klassen 
  Van zodra je bent ingelogd, kies dan voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan. Klik op het blauwe potloodje rechts naast de klasnaam. Klik vervolgens op het onderdeel ‘Licenties’. Typ de beginletters van de naam van je methode in het lege vak onder ‘Licenties toevoegen’, selecteer de licentie die overeenkomt met je lesmateriaal en klik vervolgens op ‘Licentie toevoegen’.  Selecteer de licentie voor elke klas waarin met het lesmateriaal gewerkt wordt.  

Van zodra de licentie werd toegevoegd, is het mogelijk om te werken met de boekenplank en de analytics. Vanaf nu is voor jou en jouw leerlingen ook de chatknop zichtbaar op een oefenpagina. Open een oefenreeks en controleer of het onderdeel ‘Leerkracht’ inderdaad zichtbaar is na het doorlopen van bovenstaande stappen. Ondervind je problemen? Contacteer ons via klantendienst@uitgeverijaverbode.be en vermeld in het onderwerp ‘DISCO’.  

Leerkrachten – Stappenplan 4: Ik ontving geen uitnodiging per mail en wens een account aan te maken in Disco2021-11-22T15:59:23+00:00
 1. Maak een account aan
  Zorgt je ICT-coördinator voor synchronisatie tussen smartschool en Disco? Maak dan geen account aan, maar log in vanuit smartschool. Volg hiervoor stappenplan 1 voor leerkrachten.
  Surf naar www.disco-averbode.be en kies voor: ‘Maak hier een account aan’. Vul de gevraagde velden in en kies hierbij een wachtwoord met m
  instens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Klik vervolgens op ‘Account aanmaken’. Je bent nu lid van Disco als losse gebruiker. Dit wil zeggen dat je binnen Disco niet gekoppeld werd aan een school. Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de rode knop ‘Leerkracht’ om je aan te melden. 
 2. Word lid van een school
  Neem contact op met je ICT-coördinator en vraag om je aan de school toe te voegen als bestaande gebruiker. Vermeld dat je zelf een account aanmaakte en geef ook het e-mailadres door waarmee je al een account hebt in Disco. 
 3. Aanmelden
  Ben je lid van een school? Log je dan steeds in via www.disco-averbode.be en kies daarbij voor ‘Leerkracht’.  
 4. Activeer je lesmateriaal
  Van zodra je bent ingelogd, krijg je onder ‘Mijn lesmateriaal’ rechts een rood kader te zien waarin je een code kan toevoegen. Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal naar het lege veld en klik op ‘Activeren’.  
 5. Word lid van een klas
  Ben je nog geen lid van een klas, vraag dan aan je ICT-coördinator om je aan de juiste klassen toe te voegen. Ben je lid van een klas? Van zodra je bent ingelogd, kies je voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan om een overzicht te zien van de klassen waarvan je lid bent.  

Open een oefenreeks en controleer of het onderdeel ‘Leerkracht’ inderdaad zichtbaar is na het doorlopen van bovenstaande stappen. Ondervind je problemen? Contacteer ons via klantendienst@uitgeverijaverbode.be en vermeld in het onderwerp ‘DISCO’. 

Leerlingen – Stappenplan 1: Ik kan inloggen vanuit smartschool2021-11-16T12:09:39+00:00
 1. Inloggen in Disco via smartschool
  Meld je aan in smartschool en kies in het navigatiemenu bovenaan voor ‘Ga naar’. Klik vervolgens op ‘Disco’ en klik daarna op ‘smartschool’. Het is niet nodig om een mailadres en wachtwoord in te voeren. Is de knop ‘Disco’ niet zichtbaar? Meld dit aan je leerkracht. De ICT-coördinator van je school kan ervoor zorgen dat deze knop zichtbaar wordt. 
 2. Activeer je lesmateriaal
  Van zodra je bent ingelogd, krijg je onder ‘Mijn lesmateriaal’ rechts een rood kader te zien waarin je een code kan toevoegen. Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal naar het lege veld en klik op ‘Activeren’. 
Leerlingen – Stappenplan 2: Ik werkte eerder al met knooppunt2021-11-16T12:32:19+00:00
 1. Maak een account aan
  Zorgt je ICT-coördinator voor synchronisatie tussen smartschool en Disco? Maak dan geen account aan, maar log in vanuit smartschool. Volg hiervoor stappenplan 1 voor leerlingen. 
  Je ontving een e-mail met een voorlopig wachtwoord. Kopieer het wachtwoord met je rechtermuisknop. Meld je aan in Disco door op de link in de mail te klikken. Plak het voorlopig wachtwoord in het lege veld. Onmiddellijk wordt gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen. Kies een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Nadat je nieuw wachtwoord werd ingesteld, ben je lid van Disco als losse gebruiker. Dit wil zeggen dat je binnen Disco niet gekoppeld werd aan een school. Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de groene knop +12 jaar (SO) om je aan te melden. 
 2. Word lid van een school
  De ICT-coördinator zal je aan de school toevoegen. Geef door aan je leerkracht dat je vroeger met knooppunt werkte. Geef ook het e-mailadres door waarmee je al een account hebt in Disco. Je leerkracht zal dit aan de ICT-coördinator bezorgen. 
 3. Aanmelden
  Ben je lid van een school? Log je dan steeds in via www.disco-averbode.be en kies daarbij voor de groene knop +12 jaar (SO).  
 4. Activeer je lesmateriaal
  Van zodra je bent ingelogd, krijg je onder ‘Mijn lesmateriaal’ rechts een rood kader te zien waarin je een code kan toevoegen. Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal naar het lege veld en klik op ‘Activeren’.  
 5. Word lid van een klas
  De ICT-coördinator of leerkracht zal je aan de juiste klas toevoegen. Ben je nog geen lid van een klas, meld dit dan aan de leerkracht. Ben je lid van een klas? Van zodra je bent ingelogd, kies je voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan om een overzicht te zien van de klassen waarvan je lid bent. 
Leerlingen – Stappenplan 3: Ik ontving een uitnodiging van mijn ICT-coördinator om lid te worden van een school in Disco2021-11-28T13:26:31+00:00
 1. Activeer je account
  Accepteer de uitnodiging om lid te worden van je school via de e-mail die je hebt ontvangen. Klik hiervoor op de link in de mail om je aan te melden en log je in met je tijdelijk wachtwoord. Onmiddellijk wordt gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen. Kies een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer.
 2. Aanmelden
  Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de groene knop +12 jaar (SO) om je aan te melden. 
 3. Activeer je lesmateriaal
  Van zodra je bent ingelogd, krijg je onder ‘Mijn lesmateriaal’ rechts een rood kader te zien waarin je een code kan toevoegen. Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal naar het lege veld en klik op ‘Activeren’.  
 4. Word lid van een klas
  De ICT-coördinator of leerkracht zal je aan de juiste klas toevoegen. Ben je nog geen lid van een klas, meld dit dan aan de leerkracht. Ben je lid van een klas? Van zodra je bent ingelogd, kies je voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan om een overzicht te zien van de klassen waarvan je lid bent. 
Leerlingen – Stappenplan 4: Ik ontving geen uitnodiging per mail en wens een account aan te maken in Disco2021-11-19T11:44:30+00:00
 1. Maak een account aan
  Surf naar www.disco-averbode.be en kies voor: ‘Maak hier een account aan’. Vul de gevraagde velden in. Kies hierbij een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Klik vervolgens op ‘Account aanmaken’. Je bent nu lid van Disco als losse gebruiker. Dit wil zeggen dat je binnen Disco niet gekoppeld werd aan een school. Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de groene knop +12 jaar (SO) om je aan te melden.  
 2. Word lid van een school
  Meld aan je leerkracht dat je zelf een Disco-account aanmaakte en nog geen lid bent van een school. Geef ook het e-mailadres door waarmee je al een account hebt in Disco. De ICT-coördinator kan je met deze informatie als bestaande gebruiker aan een school toevoegen.
 3. Aanmelden
  Ben je lid van een school? Log je dan steeds in via www.disco-averbode.be en kies daarbij voor de groene knop +12 jaar (SO) om je aan te melden.
 4. Activeer je lesmateriaal
  Van zodra je bent ingelogd, krijg je onder ‘Mijn lesmateriaal’ rechts een rood kader te zien waarin je een code kan toevoegen. Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal naar het lege veld en klik op ‘Activeren’.  
 5. Word lid van een klas
  De ICT-coördinator of leerkracht zal je aan de juiste klas toevoegen. Ben je nog geen lid van een klas, meld dit dan aan de leerkracht. Ben je lid van een klas? Van zodra je bent ingelogd, kies je voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan om een overzicht te zien van de klassen waarvan je lid bent. 
Stappenplan ICT – Stap 1: Maak een account aan2021-11-15T17:51:32+00:00

Maak een account aan via www.disco-averbode.be/ict-registration . Hierbij vul je je naam en e-mailadres in. Selecteer je school en geef tweemaal een wachtwoord in naar keuze. Kies een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Vervolgens klik je op ‘Account aanmaken’. De registratie als ICT-coördinator moet eerst goedgekeurd worden door Uitgeverij Averbode. Je ontvangt een e-mail van zodra je account goedgekeurd werd. Je kan je vanaf nu aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de knop ‘Schoolbeheerder’ om je aan te melden. Ben je leerkracht en ICT-coördinator? Maak dan twee accounts aan met verschillende e-mailadressen. 

Stappenplan ICT – Stap 2.1: Synchroniseren met smartschool2021-11-15T17:53:59+00:00

Van zodra je bent ingelogd als schoolbeheerder, ga je naar het item ‘Smartschool’ in de rode balk bovenaan. In het lege veld vul je het subdomein in van de smartschoolaccount van je school. Daarna klik je op de blauwe knop ‘Gegevens wijzigen’. Van zodra het subdomein werd ingesteld, kan je als Smartschoolbeheerder van de school de klassenstructuur en leerlingen vanuit Smartschool synchroniseren. Meld je hiervoor aan in Smartschool en ga naar ‘Algemene configuratie’. Vervolgens kies je voor Licenties. Scroll naar beneden tot je het onderdeel ‘Disco’ ziet en klik op ‘Koppeling met Disco activeren’. Daarna klik je op ‘Opslaan’. De synchronisatie heeft steeds een verwerkingstijd van 1 dag nodig. Zowel de klassenstructuur als de leerlingen en leerkrachten die aan de klassen zijn gekoppeld, worden hierbij tussen Smartschool en Disco gesynchroniseerd. Leerlingen secundair onderwijs en leerkrachten zullen ook automatisch als gebruiker aan de school toegevoegd worden. 

Stappenplan ICT – Stap 2.2: Importeren uit Excel2021-11-15T17:52:59+00:00

Heb je niet de mogelijkheid om te synchroniseren met smartschool? Je kunt als schoolbeheerder ook via een Excelbestand gebruikers toevoegen. Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘gebruikers’ rechts onderaan een klein kader staan met de titel ‘Importeer gebruikers via een Excelbestand’. Klik op de blauwe knop ‘Gebruikers in bulk toevoegen’. Kies het type gebruiker dat je wilt toevoegen aan de school en download de template. Dit is een Excelbestand met de juiste indeling en kolommen. De gegevens die toegevoegd moeten worden zijn: voornaam, achternaam en klasnaam. Dit kunnen ook meerdere klassen zijn. Een gebruiker koppel je aan maximaal 20 klassen. Zorg ervoor dat je voor de klassen exact dezelfde naam ingeeft. Plak de gegevens op de juiste plaats in het Excelbestand en kies voor ‘Bestand uploaden’ om het ingevulde Excelbestand te uploaden. Daarna klik je op ‘Gebruikers importeren’. Er verschijnt een bevestigingsbericht dat vermeldt hoeveel gebruikers werden aangemaakt en hoeveel gebruikers werden aangepast. Sommige gebruikers moeten eerst bevestigen voor ze in het overzicht van gebruikers terug te vinden zijn. Voor zowel leerlingen lagere school, leerlingen middelbaar als leerkrachten ga je op dezelfde manier te werk. 

Stappenplan ICT – Stap 2.3: Handmatig een schoolstructuur aanmaken2021-11-15T17:54:33+00:00
 1. Leerkrachten en leerlingen met een bestaande account (knooppuntgebruikers) handmatig uitnodigen in een school 

Heb je niet de mogelijkheid om te synchroniseren met smartschool of om je klasstructuur in Disco te importeren via Excel? Je kunt als schoolbeheerder ook handmatig gebruikers toevoegen. Wie reeds knooppunt gebruikte, ontving een mail met een voorlopig wachtwoord om een account in Disco te kunnen aanmaken. Op het moment dat de account is aangemaakt, zijn deze leerlingen en leerkrachten een losse gebruiker van Disco, wat wil zeggen dat ze nog geen lid zijn van een school. Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘Gebruikers’ een rood kader staan waarmee je bestaande gebruikers kan toevoegen. Vul daar het e-mailadres van de bestaande gebruiker in. Zorg ervoor dat dit hetzelfde e-mailadres is als waarmee de account in Disco werd aangemaakt. Selecteer vervolgens of het om een leerling of een leerkracht gaat en klik op ‘Gebruiker toevoegen’. De gebruiker ontvangt hierbij een bevestigingsmail en wordt lid van de school van zodra hij de uitnodiging in de bevestigingsmail heeft geaccepteerd. 

2. Nieuwe gebruikers handmatig toevoegen 

Heb je niet de mogelijkheid om te synchroniseren met smartschool of om je klasstructuur in Disco te importeren via Excel? Je kunt als schoolbeheerder ook handmatig gebruikers toevoegen. Wil je een leerkracht of leerling toevoegen als gebruiker van de school en gebruikte hij of zij voorheen geen knooppunt? Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘gebruikers’ rechts een kader staan waarmee je nieuwe gebruikers kan aanmaken. Selecteer eerst om welk type gebruiker het gaat en vul daarna voornaam, achternaam en het e-mailadres in. Vervolgens klik je op ‘Aanmaken’.  De leerkracht of leerling ontvangt een e-mail met een tijdelijk wachtwoord en kan vanaf nu inloggen als lid van de school. Wanneer hij de eerste keer aanmeldt, wordt onmiddellijk gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen.  

3. Klassen handmatig aanmaken 

Heb je niet de mogelijkheid om te synchroniseren met smartschool of om je klasstructuur in Disco te importeren via Excel? Je kunt als schoolbeheerder ook handmatig klassen aanmaken. Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘Klassen’ rechts een kader staan waarmee je een nieuwe klas kan aanmaken. Vul een unieke klasnaam in en klik op ‘Aanmaken’. Vanaf nu is deze klas te vinden in je klasoverzicht onder het item ‘Klassen’. Er zijn nog geen gebruikers lid van de klas. Hoe je dit moet doen, kom je te weten onder ‘Gebruikers handmatig toevoegen aan een klas’.  

4. Gebruikers handmatig toevoegen aan een klas 

Heb je niet de mogelijkheid om te synchroniseren met smartschool of om je klasstructuur in Disco te importeren via Excel? Je kunt als schoolbeheerder ook handmatig leerkrachten en leerlingen aan een klas toevoegen. Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, krijg je onder het item ‘Klassen’ een overzicht te zien van de klassen in de school. Per klas is ook te zien hoeveel gebruikers er lid zijn van een klas. Als je op het blauwe potloodje rechts van een klasnaam klikt, krijg je rechts een kader te zien waarmee je leerkrachten of leerlingen aan de klas kan toevoegen. Als je in het lege veld klikt, verschijnt er een lijst van de gebruikers die al lid zijn van de school. Wanneer je enkele beginletters typt, worden de namen met deze beginletters uit de lijst gefilterd. Selecteer de gewenste gebruiker en klik daarna op gebruiker toevoegen. Wil je een leerling of leerkracht aan de klas toevoegen die nog niet als gebruiker in de school aanwezig is? Vink dan de optie ‘Nieuwe gebruiker aanmaken’ aan. Selecteer om welk type gebruiker het gaat en vul de voornaam, achternaam en het e-mailadres van de leerling of leerkracht in. Vervolgens klik je op ‘Gebruiker toevoegen’. Je krijgt steeds een overzicht te zien van wie lid is van de klas en hierbij wordt ook vermeld om welk type gebruiker het gaat: een leerkracht of leerling. Zowel voor het toevoegen van leerkrachten als leerlingen lagere en middelbare school, ga je op dezelfde manier te werk. 

Aan de slag – Hoe maak ik een account aan?2021-11-15T18:00:07+00:00

Maak een account aan via www.disco-averbode.be/ict-registration . Hierbij vul je je naam en e-mailadres in. Selecteer je school en geef tweemaal een wachtwoord in naar keuze. Kies een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Vervolgens klik je op ‘Account aanmaken’. De registratie als ICT-coördinator moet eerst goedgekeurd worden door Uitgeverij Averbode. Je ontvangt een e-mail van zodra je account goedgekeurd werd. Je kan je vanaf nu aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de knop ‘Schoolbeheerder’ om je aan te melden. Ben je leerkracht en ICT-coördinator? Maak dan twee accounts aan met verschillende e-mailadressen. 

Aan de slag – Hoe voeg ik gebruikers in bulk toe vanuit een Excelbestand?2021-11-15T18:00:42+00:00

Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘gebruikers’ rechts onderaan een klein kader staan met de titel ‘Importeer gebruikers via een Excelbestand’. Klik op de blauwe knop ‘Gebruikers in bulk toevoegen’. Kies het type gebruiker dat je wilt toevoegen aan de school en download de template. Dit is een Excelbestand met de juiste indeling en kolommen. De gegevens die toegevoegd moeten worden zijn: voornaam, achternaam en klasnaam. Dit kunnen ook meerdere klassen zijn. Een gebruiker koppel je aan maximaal 20 klassen. Zorg ervoor dat je voor de klassen exact dezelfde naam ingeeft. Plak de gegevens op de juiste plaats in het Excelbestand en kies voor ‘Bestand uploaden’ om het ingevulde Excelbestand te uploaden. Daarna klik je op ‘Gebruikers importeren’. Er verschijnt een bevestigingsbericht dat vermeldt hoeveel gebruikers werden aangemaakt en hoeveel gebruikers werden aangepast. Sommige gebruikers moeten eerst bevestigen voor ze in het overzicht van gebruikers terug te vinden zijn. Voor zowel leerlingen lagere school, leerlingen middelbaar als leerkrachten ga je op dezelfde manier te werk. 

Aan de slag – Hoe voer ik handmatig een schoolstructuur in?2021-11-15T18:03:18+00:00
 1. Leerkrachten en leerlingen met een bestaande account (knooppuntgebruikers) handmatig uitnodigen in een school 

Wie reeds knooppunt gebruikte, ontving een mail met een voorlopig wachtwoord om een account in Disco te kunnen aanmaken. Op het moment dat de account is aangemaakt, zijn deze leerlingen en leerkrachten een losse gebruiker van Disco, wat wil zeggen dat ze nog geen lid zijn van een school. Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘Gebruikers’ een rood kader staan waarmee je bestaande gebruikers kan toevoegen. Vul daar het e-mailadres van de bestaande gebruiker in. Zorg ervoor dat dit hetzelfde e-mailadres is als waarmee de account in Disco werd aangemaakt. Selecteer vervolgens of het om een leerling of een leerkracht gaat en klik op ‘Gebruiker toevoegen’. De gebruiker ontvangt hierbij een bevestigingsmail en wordt lid van de school van zodra hij de uitnodiging in de bevestigingsmail heeft geaccepteerd. 

2. Nieuwe gebruikers handmatig toevoegen 

Wil je een leerkracht of leerling toevoegen als gebruiker van de school en gebruikte hij of zij voorheen geen knooppunt? Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘gebruikers’ rechts een kader staan waarmee je nieuwe gebruikers kan aanmaken. Selecteer eerst om welk type gebruiker het gaat en vul daarna voornaam, achternaam en het e-mailadres in. Vervolgens klik je op ‘Aanmaken’.  De leerkracht of leerling ontvangt een e-mail met een tijdelijk wachtwoord en kan vanaf nu inloggen als lid van de school. Wanneer hij de eerste keer aanmeldt, wordt onmiddellijk gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen.  

3. Klassen handmatig aanmaken 

Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘Klassen’ rechts een kader staan waarmee je een nieuwe klas kan aanmaken. Vul een unieke klasnaam in en klik op ‘Aanmaken’. Vanaf nu is deze klas te vinden in je klasoverzicht onder het item ‘Klassen’. Er zijn nog geen gebruikers lid van de klas. Hoe je dit moet doen, kom je te weten onder ‘Gebruikers handmatig toevoegen aan een klas’.  

4. Gebruikers handmatig toevoegen aan een klas 

Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, krijg je onder het item ‘Klassen’ een overzicht te zien van de klassen in de school. Per klas is ook te zien hoeveel gebruikers er lid zijn van een klas. Als je op het blauwe potloodje rechts van een klasnaam klikt, krijg je rechts een kader te zien waarmee je leerkrachten of leerlingen aan de klas kan toevoegen. Als je in het lege veld klikt, verschijnt er een lijst van de gebruikers die al lid zijn van de school. Wanneer je enkele beginletters typt, worden de namen met deze beginletters uit de lijst gefilterd. Selecteer de gewenste gebruiker en klik daarna op gebruiker toevoegen. Wil je een leerling of leerkracht aan de klas toevoegen die nog niet als gebruiker in de school aanwezig is? Vink dan de optie ‘Nieuwe gebruiker aanmaken’ aan. Selecteer om welk type gebruiker het gaat en vul de voornaam, achternaam en het e-mailadres van de leerling of leerkracht in. Vervolgens klik je op ‘Gebruiker toevoegen’. Je krijgt steeds een overzicht te zien van wie lid is van de klas en hierbij wordt ook vermeld om welk type gebruiker het gaat: een leerkracht of leerling. Zowel voor het toevoegen van leerkrachten als leerlingen lagere en middelbare school, ga je op dezelfde manier te werk. 

Aan de slag – Hoe word ik lid van een klas?2021-11-08T12:13:12+00:00

Ben je nog geen lid van een klas, vraag dan aan je ICT-coördinator om je aan de juiste klassen toe te voegen. Ben je lid van een klas? Van zodra je bent ingelogd, kies je voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan om een overzicht te zien van de klassen waarvan je lid bent.  

Aan de slag – Hoe zorg ik voor synchronisatie tussen smartschool en Disco?2021-11-15T18:01:13+00:00

Van zodra je bent ingelogd als schoolbeheerder, ga je naar het item ‘Smartschool’ in de rode balk bovenaan. In het lege veld vul je het subdomein in van de smartschoolaccount van je school. Daarna klik je op de blauwe knop ‘Gegevens wijzigen’. Van zodra het subdomein werd ingesteld, kan je als Smartschoolbeheerder van de school de klassenstructuur en leerlingen vanuit Smartschool synchroniseren. Meld je hiervoor aan in Smartschool en ga naar Algemene configuratie’. Vervolgens kies je voor Licenties. Scroll naar beneden tot je het onderdeel Disco ziet en klik op Koppeling met Disco activeren. Daarna klik je op Opslaan. De synchronisatie heeft steeds een verwerkingstijd van 1 dag nodig. Zowel de klassenstructuur als de leerlingen en leerkrachten die aan de klassen zijn gekoppeld, worden hierbij tussen Smartschool en Disco gesynchroniseerdLeerlingen secundair onderwijs en leerkrachten zullen ook automatisch als gebruiker aan de school toegevoegd worden. 

De leerlingen maakten een Discoaccount aan en gebruikten vervolgens de activatiecode uit hun boek om hun lesmateriaal in deze account te activeren. Later kregen ze een Discoaccount via smartschool. Geeft dit problemen?2021-11-17T10:31:47+00:00

De leerlingen kunnen met de account die ze zelf aanmaakten in dat geval niet toegevoegd worden aan een klas binnen de school. Het lesmateriaal van de leerling zal niet zichtbaar zijn wanneer hij inlogt vanuit smartschool. De activatiecode in het boek is een unieke code en kan niet meer opnieuw ingevoerd worden in de Discoaccount vanuit smartschool.  Dit probleem kan de ICT-coördinator verhelpen door de licentie van het lesmateriaal over te dragen naar de smartschoolaccount van de leerling.

Hoe kan ik weten of een leerkracht al een account heeft?2021-11-03T15:28:01+00:00

Als de ICT-coördinator een uitnodiging stuurt naar een bestaande gebruiker om lid te worden van de school, verschijnt een bevestigingsbericht wanneer dit gelukt is. Indien de leerkracht geen account heeft met dit e-mailadres, zal de ICT-coördinator een melding krijgen dat de gebruiker niet bestaat. In dat geval kan de ICT-coördinator een nieuwe gebruiker aanmaken. 

Ik was reeds gebruiker van Knooppunt en ga nu van start met Disco. Waarom is mijn lesmateriaal niet zichtbaar wanneer ik Disco open via Smartschool?2021-11-18T14:00:06+00:00

Dit komt gewoonlijk doordat twee verschillende accounts aan Disco gekoppeld werden: een account met een e-mailadres en een account vanuit smartschool. Wanneer het lesmateriaal geactiveerd werd in de eerste account, zal het lesmateriaal niet zichtbaar zijn wanneer wordt ingelogd vanuit smartschool. Dit probleem kan de ICT-coördinator verhelpen door de licentie van het lesmateriaal over te dragen naar de smartschoolaccount van de gebruiker. Dit geldt voor zowel leerkrachtenaccounts als leerlingenaccounts.

 

Is het mogelijk dat de licentie van Doel.3 niet in de lijst terug te vinden is?2021-11-08T14:55:11+00:00

Werk je met Doel.3? Kopieer de tekst ‘DOEL. 3 – Pakket van 10 digibooks leerling‘ zonder de aanhalingstekens en plak dit in het veld onder ‘Licenties toevoegen’. Klik op enter of selecteer de licentie met exact deze naam. Klik vervolgens op ‘Licentie toevoegen’. 

Licenties – Hoe draag ik een licentie over aan een andere gebruiker?2021-11-15T16:36:15+00:00

Wil je een toegangslicentie van geactiveerde lesmateriaal koppelen aan een andere gebruiker? Van zodra je bent ingelogd als ICT-coördinator, kies je voor ‘Gebruikers’ in de rode balk bovenaan. Je krijgt een overzicht te zien van alle gebruikers van je school. Geef in het zoekveld de naam in van de leerkracht of leerling waarvan je de licentie wil overdragen. Klik op het blauwe potloodje naast de naam van de gewenste gebruiker. Kies vervolgens voor ‘Licenties’. Je krijgt een overzicht te zien van de licenties die aan de leerling of leerkracht gekoppeld zijn. Klik op het icoon van het blauwe mannetje naast de gewenste licentie. Er verschijnt een pop-upvenster. Selecteer de gebruiker aan wie je de licentie wilt overdragen. Klik vervolgens op ‘Aanpassen’. Er verschijnt een bevestigingsbericht: ‘Licentie werd aan nieuwe gebruiker gelinkt’. Vanaf nu is de licentie niet meer beschikbaar bij de oorspronkelijke gebruiker en wel beschikbaar bij de nieuwe gebruiker.

Licenties – Wanneer draag ik een licentie over aan een andere gebruikersaccount?2021-11-15T16:37:01+00:00
 • Ik gebruikte in het verleden knooppunt en maakte een Disco-account aan. Mijn lesmateriaal is niet zichtbaar wanneer ik inlog vanuit smartschool. Dit probleem kan de ICT-coördinator verhelpen door de licentie over te dragen naar de smartschoolaccount van de gebruiker. Dit geldt voor zowel leerkrachtenaccounts als leerlingenaccounts.
 • Ik maakte een account aan in Disco en activeerde mijn lesmateriaal. Mijn lesmateriaal is niet zichtbaar wanneer ik inlog vanuit smartschool. Dit probleem kan de ICT-coördinator verhelpen door de licentie over te dragen naar de smartschoolaccount van de gebruiker. Dit geldt voor zowel leerkrachtenaccounts als leerlingenaccounts.
 • Ik accepteerde een uitnodiging om lid te worden van een school en activeerde mijn lesmateriaal. Mijn lesmateriaal is niet zichtbaar wanneer ik inlog vanuit smartschool. Dit probleem kan de ICT-coördinator verhelpen door de licentie over te dragen naar de smartschoolaccount van de gebruiker. Dit geldt voor zowel leerkrachtenaccounts als leerlingenaccounts.
 • Ik ben leerkracht en wens mijn geactiveerde lesmateriaal zichtbaar te maken voor mijn vervanger.
Waar kan ik een overzicht downloaden van de leden van een klas in Disco?2021-11-29T12:12:36+00:00

Van zodra je bent ingelogd als schoolbeheerder, klik je op ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan. Klik op het blauwe potloodje rechts naast een klas naar keuze. Onder gebruikers vind je een blauwe knop ‘Gebruikers exporteren’. Van zodra je hierop klikt, wordt een Excelbestand gedownload. Hierin vind je de voornaam, achternaam en het e-mailadres van alle leden van de klas terug.

Aan de slag – Hoe activeer ik lesmateriaal?2021-11-15T17:41:58+00:00

Van zodra je bent ingelogd, krijg je onder ‘Mijn lesmateriaal’ rechts een rood kader te zien waarin je een code kan toevoegen. Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal naar het lege veld en klik op ‘Activeren’. 

Aan de slag – Hoe koppel ik de juiste licenties aan mijn klassen?2021-11-08T12:05:56+00:00

Van zodra je bent ingelogd, kies je voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan. Klik op het blauwe potloodje rechts naast de klasnaam. Klik vervolgens op het onderdeel ‘Licenties’. Typ de beginletters van de naam van je methode in het lege vak onder ‘Licenties toevoegen’, selecteer de licentie die overeenkomt met je lesmateriaal en klik vervolgens op ‘Licentie toevoegen’. Selecteer de licentie voor elke klas waarin met het lesmateriaal gewerkt wordt.  

Aan de slag – Hoe koppel ik lesmateriaal aan een klas?2021-11-13T15:09:34+00:00

Als je ervoor kiest om in Disco een klas aan te maken, is het belangrijk om de juiste licenties aan deze klas te koppelen binnen Disco. Log je in als leerkracht via www.disco-averbode.be. Je komt op de Disco startpagina terecht. Klik bovenaan in de rode balk op het item ‘Klassen’. Klik daarna op het potloodje naast een klas naar keuze. Rechts kan je kiezen voor ‘Licenties’. Je kan door de licenties scrollen, of op zoek gaan door de naam van de methode te typen, waarna de verschillende licentienamen verschijnen en geselecteerd kunnen worden. Merk op dat het geen kwaad kan om een leerkrachtenlicentie te selecteren. De licentie heeft geen invloed op de lesmaterialen die de leerlingen te zien krijgen. De licentie zorgt er enkel voor dat leerkracht en leerlingen de chat, en de boekenplank kunnen gebruiken. Voor leerkrachten maakt dit ook de analytics zichtbaar.  

Aan de slag – Hoe log ik in vanuit smartschool?2021-11-08T12:02:18+00:00

Meld je aan in smartschool en kies in het navigatiemenu bovenaan voor ‘Ga naar’. Klik vervolgens op ‘Disco’. Is de knop ‘Disco’ niet zichtbaar? Contacteer dan je ICT-coördinator om de synchronisatie met smartschool in orde te brengen. De synchronisatie heeft een verwerkingstijd van 1 dag nodig. Zowel de klassenstructuur als de leerlingen en leerkrachten die aan de klassen zijn gekoppeld, worden hierbij overgebracht naar Disco. Leerlingen en leerkrachten worden hierbij automatisch als gebruiker aan de school toegevoegd. Van zodra de synchronisatie gebeurd is, kan je steeds via de knop ‘Disco’ in smartschool aanmelden in Disco. Je kiest daarbij voor smartschool. Het is in dit geval niet nodig om een mailadres en wachtwoord in te voeren.

Aan de slag – Ik maakte zelf een account aan in Disco. Hoe word ik lid van een school?2021-11-08T14:51:53+00:00

Neem contact op met je ICT-coördinator en vraag om je aan de school toe te voegen als bestaande gebruiker. Vermeld dat je zelf een account aanmaakte en geef ook het e-mailadres door waarmee je al een account hebt in Disco. 

Aan de slag – Ik ontving een uitnodiging om lid te worden van een school. Hoe activeer ik mijn account?2021-11-25T11:59:12+00:00

Zorgt je ICT-coördinator voor synchronisatie tussen smartschool en Disco? Maak dan geen account aan, maar log in vanuit smartschool.
Accepteer de uitnodiging om lid te worden van je school via de e-mail die je hebt ontvangen. Klik hiervoor op de link in de mail om je aan te melden en log je in met je tijdelijk wachtwoord. Onmiddellijk wordt gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen.
 Kies een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de rode knop ‘Leerkracht’ om je aan te melden. 

Aan de slag – Ik ontving geen uitnodiging in een school en wens een account aan te maken in Disco2021-11-24T16:34:45+00:00

Zorgt je ICT-coördinator voor synchronisatie tussen smartschool en Disco? Maak dan geen account aan, maar log in vanuit smartschool.
Surf naar www.disco-averbode.be en kies voor: ‘Maak hier een account aan’. Vul de gevraagde velden in en kies hierbij een wachtwoord met m
instens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Klik vervolgens op ‘Account aanmaken’. Je bent nu lid van Disco als losse gebruiker. Dit wil zeggen dat je binnen Disco niet gekoppeld werd aan een school. Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de rode knop ‘Leerkracht’ om je aan te melden. 

Aan de slag – Ik werkte eerder met knooppunt. Hoe maak ik een account aan?2021-11-25T12:34:40+00:00

Zorgt je ICT-coördinator voor synchronisatie tussen smartschool en Disco? Maak dan geen account aan, maar log in vanuit smartschool. 
Je ontving een e-mail met een voorlopig wachtwoord. Meld je aan in Disco en geef het voorlopig wachtwoord in. Onmiddellijk wordt gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen. Kies een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Nadat je nieuw wachtwoord werd ingesteld, ben je lid van Disco als losse gebruiker. Dit wil zeggen dat je binnen Disco niet gekoppeld werd aan een school.  Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de rode knop ‘Leerkracht’ om je aan te melden.

Aan de slag – Ik werkte eerder met knooppunt. Hoe word ik lid van een school?2021-11-08T12:11:58+00:00

Neem contact op met je ICT-coördinator en vraag om je aan de school toe te voegen als bestaande gebruiker. Vermeld dat je al met knooppunt werkte en geef ook het e-mailadres door waarmee je al een account hebt in Disco.

De leerlingen maakten een Discoaccount aan en gebruikten vervolgens de activatiecode uit hun boek om hun lesmateriaal in deze account te activeren. Later kregen ze een Discoaccount via smartschool. Geeft dit problemen?2021-11-17T10:31:47+00:00

De leerlingen kunnen met de account die ze zelf aanmaakten in dat geval niet toegevoegd worden aan een klas binnen de school. Het lesmateriaal van de leerling zal niet zichtbaar zijn wanneer hij inlogt vanuit smartschool. De activatiecode in het boek is een unieke code en kan niet meer opnieuw ingevoerd worden in de Discoaccount vanuit smartschool.  Dit probleem kan de ICT-coördinator verhelpen door de licentie van het lesmateriaal over te dragen naar de smartschoolaccount van de leerling.

Hoe gebruik ik bordboeken/digiboeken offline met een iPad?2021-11-15T11:06:38+00:00

Stap1: De app downloaden

Ga naar de App Store op je iPad en zoek naar de app ‘Disco Learn’. Klik op de knop ‘Downloaden’ om de app op je iPad te installeren.

Stap2: De app instellen

Na de installatie verschijnt het icoon van Disco Learn op je iPad. Klik op het icoon om de toepassing te starten. De app zal je toestemming vragen om je activiteiten in apps en op websites te volgen. Dit dient om de content en advertenties te optimaliseren. Klik op ‘Vraag app om niet te tracken’ als je dit niet wil toestaan. In het andere geval, klik je op ‘Sta toe’. Vervolgens krijg je een melding over het gebruik van cookies binnen de app. Deze cookies dienen om statistieken te verzamelen over het gebruik van het Disco-platfom. Accepteer het gebruik van alle cookies, door op de knop ‘Alle cookies toestaan’ te klikken.

Stap 3: Inloggen

Meld je aan in Disco Learn met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord als je gebruikt op het Disco-platform. Vergeet niet je school te selecteren indien van toepassing.

Stap 4: Bordboeken/digiboeken offline gebruiken

Van zodra je bent aangemeld in de app Disco Learn, krijg je al je beschikbare bordboeken/digiboeken te zien. Klik op het bordboek/digiboek dat je wilt downloaden om het offline op je iPad te gebruiken.

Hoe gebruik ik bordboeken/digiboeken offline met een Windows-computer?2021-11-15T11:07:10+00:00

Stap 1: De app downloaden

Ga naar de Microsoft Store op je Windows-computer en zoek naar de app ‘Disco Learn’. Klik op de knop ‘Downloaden’ om de app op je toestel te installeren.

Stap 2: De app instellen

Na de installatie is Disco Learn in je startmenu beschikbaar. Klik op ‘Disco Learn’ om de toepassing te starten. Klik op de knop ‘Alle cookies toestaan’. De cookies dienen om statistieken te verzamelen over het gebruik van het Disco-platform.

Stap 3: Inloggen

Meld je aan in Disco Learn met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord als je gebruikt op het Disco-platform. Vergeet niet je school te selecteren indien van toepassing.

Stap 4: Bordboeken/digiboeken offline gebruiken

Van zodra je bent aangemeld in de app Disco Learn, krijg je al je beschikbare bordboeken/digiboeken te zien. Klik op het bordboek/digiboek dat je wilt downloaden om het offline op je Windows-toestel te gebruiken.

Hoe kan ik gebruikersgegevens aanpassen en downloaden?2021-11-03T15:40:07+00:00

Per klas krijg je een overzicht van de leerlingen. Wanneer je gegevens van een leerling wil aanpassen, klik je op het blauwe potlood. Je kan de voornaam, familienaam of het e-mailadres dan aanpassen. Ook kan je de taal instellen of een nieuw tijdelijk wachtwoord genereren. Per leerling kan je ook nakijken van welke klassen de leerling nog lid is en welke licenties geactiveerd werden.   

Via de blauwe knop ‘Gebruikers exporteren’ kan je een Excelbestand downloaden met een overzicht van de voornamen, familienamen en e-mailadressen van de leerlingen.  

Hoe kan ik in een klas leerlingen toevoegen en/of verwijderen?2021-11-03T15:38:02+00:00

Leerlingen toevoegen aan een klas of verwijderen uit een klas, kan je als leerkracht van zodra je als leerkracht door de ICT-coördinator aan de klas werd toegevoegd. Ga naar www.disco-averbode.be en meld je aan als leerkracht. Ben je aangemeld, dan kom je op de Disco-startpagina terecht. Klik op het item ‘Klassen’. Klik naast de gewenste klas op het blauwe potloodje. Rechts zie je een kader met de titel ‘Gebruikers toevoegen’. Typ in de zoekbalk de naam of voornaam van de leerling die je wil toevoegen en selecteer de gewenste gebruiker. Klik daarna op ‘gebruiker toevoegen’.  Er verschijnt een bevestiging dat de gebruikers werden toegevoegd aan de klas. Je kan leerlingen ook weer verwijderen door op het rode vuilbakje te klikken.   

Er bestaat ook een mogelijkheid om via de ICT-coördinator een klascode te ontvangen, die je aan je leerlingen kan doorgeven of zelf kan toevoegen onder het item klassen in het rode kader ‘klas toevoegen’.   

Ik was reeds gebruiker van Knooppunt en ga nu van start met Disco. Waarom is mijn lesmateriaal niet zichtbaar wanneer ik Disco open via Smartschool?2021-11-18T14:00:06+00:00

Dit komt gewoonlijk doordat twee verschillende accounts aan Disco gekoppeld werden: een account met een e-mailadres en een account vanuit smartschool. Wanneer het lesmateriaal geactiveerd werd in de eerste account, zal het lesmateriaal niet zichtbaar zijn wanneer wordt ingelogd vanuit smartschool. Dit probleem kan de ICT-coördinator verhelpen door de licentie van het lesmateriaal over te dragen naar de smartschoolaccount van de gebruiker. Dit geldt voor zowel leerkrachtenaccounts als leerlingenaccounts.

 

Is het mogelijk dat de licentie van Doel.3 niet in de lijst terug te vinden is?2021-11-08T14:55:11+00:00

Werk je met Doel.3? Kopieer de tekst ‘DOEL. 3 – Pakket van 10 digibooks leerling‘ zonder de aanhalingstekens en plak dit in het veld onder ‘Licenties toevoegen’. Klik op enter of selecteer de licentie met exact deze naam. Klik vervolgens op ‘Licentie toevoegen’. 

Kan ik ook met Disco werken zonder dat ik lid ben van een school en/of klas?2021-11-03T15:35:05+00:00

Lid zijn van een school en klas heeft verschillende voordelen:   

 • In een klas krijgen de leerkracht en leerlingen de mogelijkheid om in het oefenplatform met elkaar te chatten.  
 • Door een oefenplatform aan een klas te koppelen, krijgt de leerkracht de mogelijkheid om de vooruitgang van de leerlingen in het oefenplatform op de voet te volgen. Per leerling en per oefening heeft de leerkracht de mogelijkheid om via de analytics te raadplegen wat de leerling al onder de knie heeft en wat niet.  
 • Daarnaast stelt het aanmaken van een klas de leerkracht ook in de mogelijkheid om lesmateriaal via een digitale boekenplank in 1 virtuele ruimte te verzamelen en met zijn leerlingen te delen. Ook over de boekenplank kan je een instructievideo bekijken.   

Kies je er toch voor om zonder school en/of klassen te werken? De bordboeken, digitale websites en oefenreeksen (indien deze beschikbaar zijn voor je methode) kunnen ook op deze manier door leerlingen en leerkracht gebruikt worden.    

Licenties – Hoe draag ik een licentie over aan een andere gebruiker?2021-11-15T16:36:35+00:00

Wil je een toegangslicentie van geactiveerde lesmateriaal koppelen aan een andere gebruiker? Contacteer de ICT-coördinator van je school. Vermeld je gebruikersnaam, de naam van de persoon aan wie je de licentie wil overdragen en de naam van de licentie. Let op: Van zodra de licentie wordt overgedragen, is de licentie bij jou niet meer beschikbaar. Vermeld dus ook zeker de datum vanaf wanneer de overdracht mag gebeuren.

Licenties – Wanneer draag ik een licentie over aan een andere gebruikersaccount?2021-11-15T16:37:01+00:00
 • Ik gebruikte in het verleden knooppunt en maakte een Disco-account aan. Mijn lesmateriaal is niet zichtbaar wanneer ik inlog vanuit smartschool. Dit probleem kan de ICT-coördinator verhelpen door de licentie over te dragen naar de smartschoolaccount van de gebruiker. Dit geldt voor zowel leerkrachtenaccounts als leerlingenaccounts.
 • Ik maakte een account aan in Disco en activeerde mijn lesmateriaal. Mijn lesmateriaal is niet zichtbaar wanneer ik inlog vanuit smartschool. Dit probleem kan de ICT-coördinator verhelpen door de licentie over te dragen naar de smartschoolaccount van de gebruiker. Dit geldt voor zowel leerkrachtenaccounts als leerlingenaccounts.
 • Ik accepteerde een uitnodiging om lid te worden van een school en activeerde mijn lesmateriaal. Mijn lesmateriaal is niet zichtbaar wanneer ik inlog vanuit smartschool. Dit probleem kan de ICT-coördinator verhelpen door de licentie over te dragen naar de smartschoolaccount van de gebruiker. Dit geldt voor zowel leerkrachtenaccounts als leerlingenaccounts.
 • Ik ben leerkracht en wens mijn geactiveerde lesmateriaal zichtbaar te maken voor mijn vervanger.
Oefenreeksen – Hoe kan ik chatten?2021-11-03T16:33:21+00:00

Ben je in Disco lid van een klasgroep? Links van de notitieknop bevindt zich een knop met een tekstballon. Wanneer je hierop klikt, kun je met je medeleerlingen chatten. Klik op het kruisje om de chat opnieuw onzichtbaar te maken.  

Oefenreeksen – Hoe kan ik content in een boekenplank tijdelijk zichtbaar maken? 2021-11-03T16:43:21+00:00

Standaard is een geüpload item onmiddellijk zichtbaar voor de gebruikers van de boekenplank. Je kunt er wel voor kiezen de zichtbaarheid aan te passen. Je bepaalt dan zelf vanaf/tot wanneer een item zichtbaar is voor je leerlingen. Klik op een item en het infopaneel verschijnt. Vul bij Beschikbaarheid de begindatum in waarop het item zichtbaar moet zijn. Je kan ook een einddatum invullen waarop het document weer onzichtbaar moet zijn. Aan de hand van de rode en groene pictogrammen zie je in één oogopslag welke items op dat moment zichtbaar zijn voor de gebruikers van de boekenplank.  

Oefenreeksen – Hoe krijg ik een overzicht van mijn digitale oefenreeksen?2021-11-03T15:56:49+00:00

Klik op een link naar een oefenreeks. Je vindt bovenaan of links in de rode balk het item ‘Mijn lesmateriaal’ terug. Klik je daarop, dan krijg je een overzicht te zien van alle oefenreeksen uit alle lespakketten die werden geactiveerd. Typ in de zoekbalk bovenaan om in de vele oefenreeksen 1 specifiek snel terug te vinden. Je kan ervoor kiezen om de oefenreeksen in een lijst zichtbaar te maken of in tegels.  

Oefenreeksen – Hoe maak ik een boekenplank?   2021-11-03T16:36:05+00:00

Een boekenplank maken kan enkel bij methodes met oefenreeksen. Klik op de link om de oefenreeks te openen. In de linkse rode balk, zie je het item ‘mijn boekenplanken’ staan. Als je daarop klikt, krijg je een overzicht te zien van de boekenplanken die je hebt aangemaakt. Wil je een nieuwe boekenplank toevoegen? Klik op de blauwe knop rechts boven ‘voeg boekenplank toe’. Selecteer de klas waarvoor je de boekenplank wil aanmaken en geef de boekenplank een naam. Je kan hiervoor best de klasnaam gebruiken. Voeg een omschrijving toe indien je dit wenst en klik vervolgens op ‘ok’.   

Oefenreeksen – Hoe maak ik een notitie?2021-11-03T16:31:01+00:00

Op elke oefeningenpagina heb je de mogelijkheid om notities te maken. Klik hiervoor op het icoontje van de rode bladzijde rechts bovenaan. Er verschijnt een kader waarin je kan typen. Je kan de tekst ook bewerken. Wil je de notitie verwijderen, maak het veld dan terug leeg en klik op ‘bewaar notities’. Wil je de notities en de digitale tekst weer onzichtbaar maken, sluit het venster dan door op het kruisje te klikken. Wil je een overzicht zien van je notities? Klik dan links op ‘Leer’ en daarna op ‘Mijn notities’. Je krijgt dan een overzicht van al de oefenplatformen waar je een notitie maakte. Dit overzicht kan je ook downloaden of afdrukken.   

Oefenreeksen – Hoe maak ik mappen in een boekenplank?2021-11-03T16:37:44+00:00

Een boekenplank kan meerdere mappen en submappen bevatten, zodat je je materialen gemakkelijk kunt ordenen. Om een map toe te voegen, klik op de knop Voeg map toe.  

Als je op een aangemaakte map klikt, verschijnt er een infopaneel aan de rechterkant. Daar kan je de naam van de map wijzigen. Om de map te verwijderen, klik je daar op de knop Map verwijderen. Belangrijk: wanneer je een map verwijdert, wordt ook al de inhoud van die map (submappen en geüploade items) verwijderd.  

Oefenreeksen – Hoe voeg ik lesmateriaal toe op een boekenplank?2021-11-03T16:41:42+00:00

Ga naar de gewenste boekenplank pof map in een boekenplank. Klik op de knop Laad nieuw item op en geef aan welk item je wilt uploaden vanop je eigen computer.  

Wil je een geüpload item naar een andere map verplaatsen? Zorg ervoor dat de map, waarnaar je het item wil verplaatsen, is aangemaakt. Klik op het item dat je wil verplaatsen en klik daarna in het infopaneel op de knop Verplaats dit item. In het pop-upvenster kies je de map waarnaar je het item wil verplaatsen. Bevestig je keuze door te klikken op de knop Verplaats dit item.  

Oefenreeksen – Is het mogelijk dat er geen digitale oefenreeksen beschikbaar zijn in mijn lesmateriaal?2021-11-03T15:59:20+00:00

De digitale oefenreeksen zijn nieuw sinds september 2021 en zijn op dit moment enkel beschikbaar voor de nieuwe methodes voor het 3de jaar secundair onderwijs.  

 • Sonar 
 • Antropia 
 • Chemestry 
 • Scoop 
 • Doel.3 
 • Swipe it 
 • Sync it 
Oefenreeksen – Is het mogelijk dat er geen individuele oefentrajecten zichtbaar zijn in mijn cursusmodules?2021-11-03T15:58:42+00:00

Er zijn voor secundair onderwijs op dit moment enkel individuele oefentrajecten beschikbaar voor Doel.3. In de oefenreeksen van de meeste andere methodes worden de oefeningen aangeboden op 3 verschillende niveaus:  

 • Goud: eenvoudige oefeningen/remediëring 
 • Zilver: standaardoefeningen/basisdoelstellingen 
 • Diamant: moeilijke oefeningen/uitbreiding 
Oefenreeksen – Wat is een toetsmodule?2021-11-03T15:56:17+00:00

Open een oefenreeks. Wanneer naar het overzicht van de modules gaat, zie je links in het kader van elke module of het om een cursusmodule of toetsmodule gaat. In de toetsmodule krijg je één toets. De toets bestaat uit een reeks van vragen die terugkomen in de cursusmodule. Nadat je alle oefeningen hebt gemaakt, kun je de toets ‘indienen’. Sommige toetsen kun je meer dan 1 keer maken. Soms zijn het in dat geval steeds dezelfde vragen, soms zijn de vragen steeds verschillend. Niet in alle oefenreeksen zijn toetsen aanwezig.  

Aan de slag – Hoe activeer ik lesmateriaal?2021-11-15T17:50:42+00:00

Van zodra je bent ingelogd, krijg je onder ‘Mijn lesmateriaal’ rechts een rood kader te zien waarin je een code kan toevoegen. Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal naar het lege veld en klik op ‘Activeren’. 

Aan de slag – Hoe log ik in via smartschool?2021-11-18T14:14:59+00:00

Meld je aan in smartschool en kies in het navigatiemenu bovenaan voor ‘Ga naar’. Klik vervolgens op ‘Disco’ en klik daarna op ‘smartschool’. Het is niet nodig om een mailadres en wachtwoord in te voeren. Is de knop ‘Disco’ niet zichtbaar? Meld dit aan je leerkracht. De ICT-coördinator van je school kan ervoor zorgen dat deze knop zichtbaar wordt. 

Aan de slag – Hoe word ik lid van een klas?2021-11-18T14:21:30+00:00

De ICT-coördinator of leerkracht zal je aan de juiste klas toevoegen. Ben je nog geen lid van een klas, meld dit dan aan de leerkracht. Ben je lid van een klas? Van zodra je bent ingelogd, kies je voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan om een overzicht te zien van de klassen waarvan je lid bent. 

Aan de slag – Ik ontving een uitnodiging om lid te worden van een school. Hoe activeer ik mijn account?2021-11-29T13:49:54+00:00

Accepteer de uitnodiging om lid te worden van je school via de e-mail die je hebt ontvangen. Klik hiervoor op de link in de mail om je aan te melden en log je in met je tijdelijk wachtwoord. Onmiddellijk wordt gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen. Kies een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de groene knop +12 jaar (SO) om je aan te melden.

Aan de slag – Ik ontving geen uitnodiging per mail en werkte eerder niet met knooppunt. Hoe maak ik een account aan in Disco?2021-11-18T14:26:29+00:00

Surf naar www.disco-averbode.be en kies voor: ‘Maak hier een account aan’. Vul de gevraagde velden in. Kies hierbij een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Klik vervolgens op ‘Account aanmaken’. Je bent nu lid van Disco als losse gebruiker. Dit wil zeggen dat je binnen Disco niet gekoppeld werd aan een school. Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de groene knop +12 jaar (SO) om je aan te melden.  

Aan de slag – Ik werkte eerder met knooppunt. Hoe maak ik een account aan?2021-11-18T14:18:31+00:00

Zorgt je ICT-coördinator voor synchronisatie tussen smartschool en Disco? Maak dan geen account aan, maar log in vanuit smartschool. Volg hiervoor stappenplan 1 voor leerlingen. 
Je ontving een e-mail met een voorlopig wachtwoord. Kopieer het wachtwoord met je rechtermuisknop. Meld je aan in Disco door op de link in de mail te klikken. Plak het voorlopig wachtwoord in het lege veld. Onmiddellijk wordt gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen. Kies een wachtwoord met minstens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Nadat je nieuw wachtwoord werd ingesteld, ben je lid van Disco als losse gebruiker. Dit wil zeggen dat je binnen Disco niet gekoppeld werd aan een school. Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be. Selecteer daar steeds de groene knop +12 jaar (SO) om je aan te melden. 

Aan de slag – Ik werkte eerder met knooppunt. Hoe word ik lid van een school?2021-11-18T14:19:55+00:00

De ICT-coördinator zal je aan de school toevoegen. Geef door aan je leerkracht dat je vroeger met knooppunt werkte. Geef ook het e-mailadres door waarmee je al een account hebt in Disco. Je leerkracht zal dit aan de ICT-coördinator bezorgen. 

Hoe gebruik ik bordboeken/digiboeken offline met een iPad?2021-11-15T11:06:38+00:00

Stap1: De app downloaden

Ga naar de App Store op je iPad en zoek naar de app ‘Disco Learn’. Klik op de knop ‘Downloaden’ om de app op je iPad te installeren.

Stap2: De app instellen

Na de installatie verschijnt het icoon van Disco Learn op je iPad. Klik op het icoon om de toepassing te starten. De app zal je toestemming vragen om je activiteiten in apps en op websites te volgen. Dit dient om de content en advertenties te optimaliseren. Klik op ‘Vraag app om niet te tracken’ als je dit niet wil toestaan. In het andere geval, klik je op ‘Sta toe’. Vervolgens krijg je een melding over het gebruik van cookies binnen de app. Deze cookies dienen om statistieken te verzamelen over het gebruik van het Disco-platfom. Accepteer het gebruik van alle cookies, door op de knop ‘Alle cookies toestaan’ te klikken.

Stap 3: Inloggen

Meld je aan in Disco Learn met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord als je gebruikt op het Disco-platform. Vergeet niet je school te selecteren indien van toepassing.

Stap 4: Bordboeken/digiboeken offline gebruiken

Van zodra je bent aangemeld in de app Disco Learn, krijg je al je beschikbare bordboeken/digiboeken te zien. Klik op het bordboek/digiboek dat je wilt downloaden om het offline op je iPad te gebruiken.

Hoe gebruik ik bordboeken/digiboeken offline met een Windows-computer?2021-11-15T11:07:10+00:00

Stap 1: De app downloaden

Ga naar de Microsoft Store op je Windows-computer en zoek naar de app ‘Disco Learn’. Klik op de knop ‘Downloaden’ om de app op je toestel te installeren.

Stap 2: De app instellen

Na de installatie is Disco Learn in je startmenu beschikbaar. Klik op ‘Disco Learn’ om de toepassing te starten. Klik op de knop ‘Alle cookies toestaan’. De cookies dienen om statistieken te verzamelen over het gebruik van het Disco-platform.

Stap 3: Inloggen

Meld je aan in Disco Learn met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord als je gebruikt op het Disco-platform. Vergeet niet je school te selecteren indien van toepassing.

Stap 4: Bordboeken/digiboeken offline gebruiken

Van zodra je bent aangemeld in de app Disco Learn, krijg je al je beschikbare bordboeken/digiboeken te zien. Klik op het bordboek/digiboek dat je wilt downloaden om het offline op je Windows-toestel te gebruiken.

Oefenreeksen – Hoe kan ik chatten?2021-11-03T16:33:21+00:00

Ben je in Disco lid van een klasgroep? Links van de notitieknop bevindt zich een knop met een tekstballon. Wanneer je hierop klikt, kun je met je medeleerlingen chatten. Klik op het kruisje om de chat opnieuw onzichtbaar te maken.  

Oefenreeksen – Hoe maak ik een notitie?2021-11-03T16:31:01+00:00

Op elke oefeningenpagina heb je de mogelijkheid om notities te maken. Klik hiervoor op het icoontje van de rode bladzijde rechts bovenaan. Er verschijnt een kader waarin je kan typen. Je kan de tekst ook bewerken. Wil je de notitie verwijderen, maak het veld dan terug leeg en klik op ‘bewaar notities’. Wil je de notities en de digitale tekst weer onzichtbaar maken, sluit het venster dan door op het kruisje te klikken. Wil je een overzicht zien van je notities? Klik dan links op ‘Leer’ en daarna op ‘Mijn notities’. Je krijgt dan een overzicht van al de oefenplatformen waar je een notitie maakte. Dit overzicht kan je ook downloaden of afdrukken.