- Leerkrachten en leerlingen met een bestaande account (knooppuntgebruikers) handmatig uitnodigen in een school
Heb je niet de mogelijkheid om te synchroniseren met smartschool of om je klasstructuur in Disco te importeren via Excel? Je kunt als schoolbeheerder ook handmatig gebruikers toevoegen. Wie reeds knooppunt gebruikte, ontving een mail met een voorlopig wachtwoord om een account in Disco te kunnen aanmaken. Op het moment dat de account is aangemaakt, zijn deze leerlingen en leerkrachten een losse gebruiker van Disco, wat wil zeggen dat ze nog geen lid zijn van een school. Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘Gebruikers’ een rood kader staan waarmee je bestaande gebruikers kan toevoegen. Vul daar het e-mailadres van de bestaande gebruiker in. Zorg ervoor dat dit hetzelfde e-mailadres is als waarmee de account in Disco werd aangemaakt. Selecteer vervolgens of het om een leerling of een leerkracht gaat en klik op ‘Gebruiker toevoegen’. De gebruiker ontvangt hierbij een bevestigingsmail en wordt lid van de school van zodra hij de uitnodiging in de bevestigingsmail heeft geaccepteerd.
2. Nieuwe gebruikers handmatig toevoegen
Heb je niet de mogelijkheid om te synchroniseren met smartschool of om je klasstructuur in Disco te importeren via Excel? Je kunt als schoolbeheerder ook handmatig gebruikers toevoegen. Wil je een leerkracht of leerling toevoegen als gebruiker van de school en gebruikte hij of zij voorheen geen knooppunt? Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘gebruikers’ rechts een kader staan waarmee je nieuwe gebruikers kan aanmaken. Selecteer eerst om welk type gebruiker het gaat en vul daarna voornaam, achternaam en het e-mailadres in. Vervolgens klik je op ‘Aanmaken’. De leerkracht of leerling ontvangt een e-mail met een tijdelijk wachtwoord en kan vanaf nu inloggen als lid van de school. Wanneer hij de eerste keer aanmeldt, wordt onmiddellijk gevraagd om een nieuw wachtwoord in te stellen.
3. Klassen handmatig aanmaken
Heb je niet de mogelijkheid om te synchroniseren met smartschool of om je klasstructuur in Disco te importeren via Excel? Je kunt als schoolbeheerder ook handmatig klassen aanmaken. Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, zie je onder het item ‘Klassen’ rechts een kader staan waarmee je een nieuwe klas kan aanmaken. Vul een unieke klasnaam in en klik op ‘Aanmaken’. Vanaf nu is deze klas te vinden in je klasoverzicht onder het item ‘Klassen’. Er zijn nog geen gebruikers lid van de klas. Hoe je dit moet doen, kom je te weten onder ‘Gebruikers handmatig toevoegen aan een klas’.
4. Gebruikers handmatig toevoegen aan een klas
Heb je niet de mogelijkheid om te synchroniseren met smartschool of om je klasstructuur in Disco te importeren via Excel? Je kunt als schoolbeheerder ook handmatig leerkrachten en leerlingen aan een klas toevoegen. Als je bent ingelogd als schoolbeheerder, krijg je onder het item ‘Klassen’ een overzicht te zien van de klassen in de school. Per klas is ook te zien hoeveel gebruikers er lid zijn van een klas. Als je op het blauwe potloodje rechts van een klasnaam klikt, krijg je rechts een kader te zien waarmee je leerkrachten of leerlingen aan de klas kan toevoegen. Als je in het lege veld klikt, verschijnt er een lijst van de gebruikers die al lid zijn van de school. Wanneer je enkele beginletters typt, worden de namen met deze beginletters uit de lijst gefilterd. Selecteer de gewenste gebruiker en klik daarna op gebruiker toevoegen. Wil je een leerling of leerkracht aan de klas toevoegen die nog niet als gebruiker in de school aanwezig is? Vink dan de optie ‘Nieuwe gebruiker aanmaken’ aan. Selecteer om welk type gebruiker het gaat en vul de voornaam, achternaam en het e-mailadres van de leerling of leerkracht in. Vervolgens klik je op ‘Gebruiker toevoegen’. Je krijgt steeds een overzicht te zien van wie lid is van de klas en hierbij wordt ook vermeld om welk type gebruiker het gaat: een leerkracht of leerling. Zowel voor het toevoegen van leerkrachten als leerlingen lagere en middelbare school, ga je op dezelfde manier te werk.
Leave A Comment