Zorgt je ICT-coördinator voor synchronisatie tussen smartschool en Disco? Maak dan geen account aan, maar log in vanuit smartschool. Volg hiervoor stappenplan 1 voor leerlingen. 

 1. Maak een account aan
  Surf naar www.disco-averbode.be en kies voor: ‘Maak hier een account aan’. Vul de gevraagde velden in. Kies hierbij een wachtwoord met m
  instens 6 karakters, minstens 1 kleine letter, minstens 1 grote letter en minstens 1 cijfer. Klik vervolgens op ‘Account aanmaken’. Je bent nu lid van Disco als losse gebruiker. Dit wil zeggen dat je binnen Disco niet gekoppeld werd aan een school. Van zodra je de eerste maal bent ingelogd, kan je je met je nieuwe wachtwoord aanmelden via www.disco-averbode.be.  
 2. Word lid van een school
  Meld aan je leerkracht dat je zelf een Disco-account aanmaakte en nog geen lid bent van een school. Geef ook het e-mailadres door waarmee je al een account hebt in Disco. De ICT-coördinator kan je met deze informatie als bestaande gebruiker aan een school toevoegen.
 3. Aanmelden
  Ben je lid van een school? Log je dan steeds in via www.disco-averbode.be en geef je e-mailadres en wachtwoord in om je aan te melden.
 4. Activeer je lesmateriaal
  Van zodra je bent ingelogd, krijg je onder ‘Mijn lesmateriaal’ rechts een rood kader te zien waarin je een code kan toevoegen. Kopieer de activatiecode van je lesmateriaal naar het lege veld en klik op ‘Activeren’.  
 5. Word lid van een klas
  De ICT-coördinator of leerkracht zal je aan de juiste klas toevoegen. Ben je nog geen lid van een klas, meld dit dan aan de leerkracht. Ben je lid van een klas? Van zodra je bent ingelogd, kies je voor ‘Klassen’ in de rode balk bovenaan om een overzicht te zien van de klassen waarvan je lid bent.