Stap 1: Aanmelden in I-boost

Meld je op een correcte manier aan in Disco. Ga vervolgens naar ‘Mijn lesmateriaal’ en klik het vak ‘wiskunde’ open. Klik  vervolgens op de link ‘Digitale oefeningen’. Klik op ‘Inloggen op Disco’.

Stap 2: Selecteer je methode

Je bent nu ingelogd als leraar. Klik rechts bovenaan op je naam en selecteer vervolgens ‘Mijn methodes’. Zijn er geen methodes zichtbaar? Klik dan op de knop ‘Synchroniseren met Disco’.

Stap 3: Klassen aanmaken

Ben je ingelogd in I-Boost? Om een klas aan te maken klik je op ‘Uw klas beheren.’ Klik vervolgens op ‘Klassen’. Klik rechts onderaan op de oranje bol om een klas aan te maken. Geef vervolgens de naam van een klas in en selecteer een leerjaar en een schooljaar. Een school toewijzen is optioneel. Klik ten slotte op ‘Bevestigen’.

Stap 4: Leerlingen in bulk importeren

Ben je ingelogd in I-Boost? Om leerlingen toe te wijzen aan een klas, ga je naar ‘Uw klas beheren’. Klik vervolgens op ‘Leerlingen’. Om leerlingen van een klas in bulk te importeren, klik je op de knop ‘Leerlingen importeren’. Klik op ‘dit document’ om het Excelbestand te downloaden. Vul de lege velden in. Geef hierbij per leerling een login en wachtwoord. Vermeld ook de naam van de methode. Indien gewenst kan je ook een groepsnaam vermelden. Bewaar de Excel en klik  vervolgens op ‘Importeer een bestand’. Selecteer het opgeslagen Excelbestand. Selecteer vervolgens de klas waaraan je de leerlingen wil toevoegen en klik op ‘Importeren’. Wanneer het bevestigingsbericht verschijnt, klik je op ‘Ok’.

Stap 5: Methodes koppelen aan leerlingen
Ben je ingelogd in I-boost? Ga naar ‘Uw klas beheren’ en klik op ‘Leerlingen’. Klik vervolgens op de drie puntjes achter de leerling en kies voor ‘Methode’. Klik op ‘Methode toevoegen’. Geef de activatiecode in die je ontving van Uitgeverij Averbode. Klik daarna op ‘Controleren en ontgrendelen’. Als de activatiecode geldig is, krijg je een bevestigingsbericht: ‘Gefeliciteerd, de methode is goed geregistreerd’. Klik op ‘Ok’. De leerlingen kunnen ook zelf een methode aan hun account koppelen. Bezorg de leerlingen in dat geval een geldige activatiecode.